Αισιόδοξη τόσο για τις ελληνικές τράπεζες όσο και για την πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε η κα. Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών μιλώντας στα  «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2020».

«Αισιοδοξία, επιβράβευση και προοπτική για το μέλλον αποτελούν τα απαραίτητα εφόδια για την επόμενη ημέρα. Είναι παρήγορο το πόσα έχει καταφέρει το ελληνικό επιχειρείν σε μια περίοδο που κυριαρχούν οι αρνητικές απόψεις.  Αισιόδοξο το μήνυμα που δίνει η βράβευση πολλών εταιρειών που ξεχωρίζουν σε παραπάνω από ένα τομείς. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις έχουν κάτι θετικό να προσφέρουν για το τραπεζικό κλάδο που συνιστά πυλώνα για κάθε οικονομία. Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος άφησε πίσω του ένα δύσκολο legacy της δεκαετίας 2010-2019.

«Φέτος είχαμε μια μεγάλη πιστωτική επέκταση καθώς 20,5 δισ. ευρώ εκταμιευτήκαν από το τραπεζικό σύστημα ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα δυο χρηματοδοτικά εργαλεία της αναπτυξιακής τράπεζας. Οι τράπεζες κατάφεραν να διαχειριστούν το δύσκολο τομέα των NPLs. Αποτελεί κοινή επιδίωξη τραπεζών και επιχειρήσεων να διαρκέσει όσο το δυνατό λιγότερο η κατάσταση που βιώνουμε τώρα. Αναγκαίο το recovery, η ανάπτυξη και η αναζήτηση πόρων», συμπλήρωσε.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεχωρίζουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις με την συμμετοχή σημαντικών στελεχών του επιχειρηματικού τομέα και εκπροσώπων φορέων, οι οποίοι θα θα δώσουν από διάφορες οπτικές γωνίες έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης της.

Τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ», αναγνωρισμένα από την επιχειρηματική κοινότητα ως ένας θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών,  φέτος περιλαμβάνουν 19 επιμέρους κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθούν συνολικά 55 βραβεία. Επίσης, για τις κατηγορίες «Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών» και «Manager of the Year» θα δοθούν 2 τιμητικές διακρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here