Για την συντονισμένη και επιτυχή προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων μίλησε η κα. Χαρίκλεια ΑπαλαγάκηΓενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο ΝPL Summit 21.

“Η υγειονομική κρίση χρέους έδειξε ότι χρειαζόμαστε θωράκιση. Η Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών από την παλαιότερη κρίση, έδειξε σημάδια σταθεροποίησης με όπλα στην φαρέτρα της”.

Η κα. Απαλαγάκη υπερθεματίζοντας τα εύσημα της Elizabeth McCaul στον ΗΡΑΚΛΗ, ανέφερε ότι αναμένεται και η β΄φάση του σχεδίου που μέχρι στιγμής έχει στεφθεί με επιτυχία διότι συνεργάστηκαν άριστα οι τράπεζες, οι εταιρείες διαχείρισης, η κυβέρνηση και οι επενδυτές.

“Όλοι οι κρίκοι είναι αναγκαίοι και η συντονισμένη προσπάθεια είναι αναγκαία. Το τραπεζικό σύστημα ανάλαβε δράση με τους καλύτερους οιωνούς. Για την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ” τόνισε.

Όσον αφορά τον νέο πτωχευτικό κώδικα εκτίμησε ότι γίνεται μία αισιόδοξη αρχή σε ένα περιβάλλον νομοθετικής σταθερότητας με κατάλληλο πλαίσιο, αναγκαία τεχνογνωσία και συντονισμένες κινήσεις.

“Το ιδιωτικό χρέος είναι υψηλό. Ο πτωχευτικός εισάγει τομές. Συνδυάζει την κοινή διαχείριση χρέους και μας βάζει στην λογική της δεύτερης ευκαιρίας. Πρέπει να εφαρμοστεί από όλους (τράπεζες, δικαστήρια κτλ). Εάν ο πτωχευτικός επιμολυνθεί με κακές πρακτικές τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα αναμενόμενα. Από την εμπειρία που έχω αποκομίσει στον χώρο του δικαίου, νόμος σημαίνει ρύθμιση. Θα πρέπει όλοι να δούμε την συνολική εικόνα”, τόνισε κλείνοντας.

Αν. Πανούσης: Η αγορά των κόκκινων δανείων σε πλήρη μετασχηματισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here