Από τον τραπεζικό κλάδο έρχεται η αντίδραση σήμερα στο Χ.Α, ύστερα από το επταήμερο σερί πτώσης που προηγήθηκε, δίνοντας το απαιτούμενο στήριγμα ώστε να διατηρηθεί ο γενικός δείκτης στις 800 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,53% στις 804,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,60% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.061,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,59% στις 812,50 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο προσπαθεί να υπερασπιστεί το κρίσιμο των 800 μονάδων. Η νευρικότητα είναι εμφανής, με την αγορά να παρακολουθεί από κοντά καρέ καρέ το κάδρο που σχηματίζεται στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Οι διαφορές μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ όσον αφορά τις εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα αμέσως επόμενα χρόνια παραμένουν μεγάλες. Με την διαφορά ότι αυτή τη φορά και ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος, στην Κομισιόν ετοιμάζονται να επιμείνουν στις δικές τους (περισσότερο αισιόδοξες) εκτιμήσεις και να απορρίψουν ενδεχόμενο βέτο του ΔΝΤ.

Στο ταμπλό τώρα, μετά από απώλειες 25,1% σε επτά ημέρες, η Πειραιώς ανακάμπτει σήμερα καταγράφει κέρδη 4,21%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να είναι στο +3,29% και τη Grivalia στο +2,16%. Άνω του 1% τα κέρδη σε Eurobank, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ και Alpha Bank, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Εθνική, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Folli Follie.

Στον αντίποδα, ο Μυτιληναίος χάνει 2,83%, με τον ΟΠΑΠ να σημειώνει απώλειες 1,15%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Σαράντης, ενώ χωρίς μεταβολή βρίσκονται οι ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και Aegean.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here