Αγώνα προκειμένου να διατηρήσει την ανοδική πορεία που διέγραψε την Μ. Πέμπτη δίνει το Χρηματιστήριο Αθήνας -επιδεικνύοντας ωστόσο έντονη μεταβλητότητα- με στόχο να βρεθεί πάνω από τις 800 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,20% στις 810,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,20 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,27% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.106,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,88% στις 860,65 μονάδες.

Σε αντίθεση με αυτό που περίμενε η πλειονότητα των αναλυτών σήμερα, το ΧΑ εμφανίζει έντονη συναλλακτική δραστηριότητα, με τους αγοραστές να προσπαθούν να διατηρήσουν την ανοδική ορμή και να παγιώσουν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 800 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι διαθέσεις που επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές είναι  θετικές, μετά τις εξαγγελίες του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, για περαιτέρω άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας, υποσχόμενος “μια νέα φάση” οικονομικού “ανοίγματος” της χώρας του, παρά την εντεινόμενη απειλή εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank φαίνεται με μεγαλύτερη σταθερότητα στην επίδοση του +3,39% που καταγράφει, με τη Motor Oil να κερδίζει 2,06%. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Λάμδα, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, Βιχοαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Εθνική και ΕΕΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, Aegean, ΕΥΔΑΠ και Grivalia δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, Jumbo και Folli Follie. Χωρίς μεταβολή τώρα οι Σαράντης και η ΔΕΗ, με την τελευταία όμως να έχει ήδη κινηθεί από το -0,36% έως και το +1,53%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here