Με τη ματιά του Μάνου Χατζηδάκη, επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης της ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακής

Σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου, ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινήσεις window dressing στο ταμπλό, όπου είναι εφικτό και βγάζει νόημα, καθώς, έως την Παρασκευή, 29 μετοχές εμφάνιζαν θετική απόδοση ενώ 125 βρίσκονταν χαμηλότερα από την αρχή του έτους.

Το τέλος του εξαμήνου θα σημάνει και τη λήξη της διορίας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της χρήσης του 2019, με 65 εταιρείες να βρίσκονται ακόμα εν αναμονή ανακοινώσεων.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται οριακά στο κλείσιμο του Μαΐου (650 μονάδες) και αν καταφέρει να κλείσει πάνω από αυτό το επίπεδο, θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος ανοδικός μήνας. Επίσης, ο Ιούνιος παραμένει φαβορί για να σπάσουν οι τράπεζες το σερί των πέντε συνεχόμενων αρνητικών μηνιαίων κλεισιμάτων, καθώς ο κλαδικός δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 14%.

Κατά τα λοιπά, η εβδομάδα παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον σε όλα τα μέτωπα: Καταρχάς, ξεκινά η δημόσια προσφορά του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (σε εξέλιξη από χθες, Δευτέρα, μέχρι αύριο, Τετάρτη), με την ανακοίνωση του αποτελέσματος να λαμβάνει χώρα στις 2 Ιουλίου.

Οι αποκοπές μερισμάτων συνεχίζονται, με τη σκυτάλη χθες στην «Καρέλιας» (9,40 ευρώ) και τα Ελληνικά Πετρέλαια (0,25 ευρώ) και σήμερα στην ΕΥΔΑΠ (0,38 ευρώ). Αύριο, Τετάρτη, η Jumbo θα κόψει το υπόλοιπο μερίσματος ύψους 0,062 ευρώ, την Πέμπτη 2 Ιουλίου η μετοχή της Coca-Cola, του Πλαισίου και της Intercontinental AEEΑΠ θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα 0,62, 0,02 και 0,36 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ την Παρασκευή 3 Ιουλίου είναι η σειρά των Πλαστικών Κρήτης (0,365 ευρώ).

Μια έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας (προηγούμενη έκδοση 0,25%) είναι μέσα στο πρόγραμμα την Τετάρτη, συμπληρώνοντας το οικονομικό ημερολόγιο της εβδομάδας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ η προσπάθεια στήριξης των 650 μονάδων.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 30/06/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here