Σε αρνητικό έδαφος κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών , δείχνοντας σημάδια κόπωσης, κινούμενο κάτω από τις 880 μονάδες. Έντονες οι πιέσεις για την πλειονότητα των τίτλων. Απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,41% στις 866,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23,66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8.854.344 εκατ. τεμάχια. Πτώση -1,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2,143,40  μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,12% στις 640,88 μονάδες.

Η πίεση στις τραπεζικές μετοχές είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποδοχή του σχεδίου «Ηρακλής» που εκτός από ελπιδοφόρα εξέλιξη για την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων, προφανώς αλλάζει άμεσα και τον αριθμό των επενδυτών που εν δυνάμει θα ενδιαφερθούν για τα προβληματικά στοιχεία των τραπεζών. Έμμεσα, όμως, επηρεάζει και την ποιότητα των επενδυτών που δυνητικά θα ενδιαφέρονταν για τις μετοχές των τραπεζικών ιδρυμάτων. Επιπρόσθετα, η αναδίπλωση των τραπεζών αναφορικά με τις χρεώσεις –προμήθειες λειτουργεί ανασταλτικά για τους τραπεζικούς τίτλους με τις πιέσεις να αντανακλώνται στο ταμπλό.

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank, ο Ελλάκτωρ, η Eurobank και η Εθνική σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του -1% κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Aegean και Πειραιώς. Η βαρύτητα αυτών δοκιμάζει και τις 872 μονάδες του γενικού δείκτη.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, Coca Cola, Jumbo, Motor Oil, Λάμδα, Σαράντης, Φουρλής και Titan, ενώ ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια κινούνται με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή η Τέρνα Ενεργειακή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here