Το χρηματιστήριο Αθηνών διατηρεί και σήμερα την χθεσινή ανοδική του αντίδραση, προσπαθώντας να απορροφήσει τις επιλεκτικές πιέσεις που εκδηλώνονται από βραχυπρόθεσμούς profit takers.

Ειδικότερα, ο Γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,19% στις 758,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,83 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,81% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.993,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,73% στις 836,08 μονάδες.

Η αγορά δείχνει διαθέσεις να συνεχίσει και σήμερα την αντίδραση για την επαναφορά του γενικού δείκτη σταθερά πάνω από τις 750 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευμετάβλητο όμως κλίμα που διατηρείται, αποτυπώνεται και σε αρκετές μετοχές που βρίσκονται στο κόκκινο, με τους επιφυλακτικούς της αγοράς να απορροφούν μέρος των κερδών τους.

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank και Εθνική ηγούνται του θετικού προσήμου, καθώς καταγράφουν κέρδη 2,96% και 2,45% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Λάμδα, Jumbo, Πειραιώς, Τιτάν, ΟΠΑΠ και Βιοχαλκο. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Aegean και ΕΕΕ.

Στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ σημειώνει απώλειες 1,03%, ενώ χαμηλότερη του 1% είναι η πτώση σε ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια και ΑΔΜΗΕ. Η Alpha Bank, αν και βρέθηκε στην έναρξη στο -1,07%, αυτήν την ώρα είναι αμετάβλητη, όπως και ο Σαράντης και η Τέρνα Ενεργειακή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here