Σε αναζήτηση ρυθμού βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ύστερα από την τριήμερη ανοδική πορεία επιδιώκει την κατάκτηση νέων ισορροπιών, ατενίζοντας το όριο των 840 μονάδων, το οποίο χθες δε κατάφερε να κατακτήσει.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,32% στις 834,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.139,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,25% στις 896,17 μονάδες.

Η αγορά προχωρά σε προσεκτικές κινήσεις σε ορισμένους τίτλους, οι οποίοι και συντηρούν το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη, χωρίς να επιτρέπει την απώλεια της κομβικής περιοχής των 830-835 μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά εστιάζει στα στοιχεία που δημοσιεύουν οι τράπεζες σχετικά με την επίπτωση της εφαρμογής των νέων λογιστικών προτύπων (IFRS 9), με την Εθνική να τα τοποθετεί στα 1,45 δισ. ευρώ, την Eurobank στα 800 εκατ. ευρώ, την Alpha Bank στα 1,1 δισ. ευρώ και την Πειραιώς στα 1,6 δισ. ευρώ. Ένα ακόμη στοιχείο που θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των stress tests για τον κλάδο.

Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχαλκο και η ΔΕΗ, με τα κέρδη της τάξεως του 2,41% και 2,01% που καταγράφουν δίνουν σημαντικά στηρίγματα στον γενικό δείκτη, ενώ Eurobank και Λάμδα ακολουθούν με τα δικά τους +1,24% και +1,18% αντίστοιχα. Η Attica Bank ξεχωρίζει επίσης με το +6,85% που σημειώνει, έχοντας μάλιστα διακινήσει 1,7 εκατ. τεμάχια, από τα 4 εκατ. τεμάχια της αγοράς.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΕΕΕ, Folli Follie, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και ΑΔΜΗΕ, με τις Grivalia, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και Τιτάν να μην έχουν ακόμη πρόσημο. Σε αρνητικά εδάφη οι Jumbo, Motor Oil, Alpha Bank και Σαράντης, χωρίς καμία όμως να κινείται πάνω από το -0,40%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here