του Μάνου Χατζηδάκη, BETA Χρηματιστηριακή

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης κράτησε έστω και την τελευταία στιγμή τη ζώνη στήριξης των 630 μονάδων, χάνοντας την επαφή με το επίπεδο ενδοσυνεδριακά την περασμένη Τρίτη.

Η αισιόδοξη άποψη θέλει το διάγραμμα της αγοράς να βρίσκεται σε συσσώρευση από τις αρχές Ιουνίου, σκηνικό πολύ γνώριμο από το καλοκαίρι του 2019, και την, πρακτικά, πλάγια κίνηση που ακολούθησε ο Γενικός Δείκτης, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.

Χωρίς τη συνδρομή αυξημένης συναλλακτικής δραστηριότητας, φαίνεται ότι τα πράγματα θα παραμείνουν στάσιμα στο εύρος διακύμανσης μεταξύ των 630 και των 680 μονάδων. Καταλύτης για τη διαφυγή από αυτό το εύρος είναι ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος, παρά την ανάκαμψη της αγοράς από τα χαμηλά του Μαρτίου (+30%), δεν μπορεί να ακολουθήσει και να υποστηρίξει με μονάδες μια ανοδική διαφυγή του Γενικού Δείκτη.

Η ουδετερότητα στην τάση και η πλάγια κίνηση παραμένουν το βασικό σενάριο για το κοντινό μέλλον και οι προοπτικές θα γίνουν πιο αισιόδοξες σε ένα ενδεχόμενο προσέγγισης των τοπικών υψηλών του Ιουνίου (680 μονάδες).

Βρισκόμαστε στην περίοδο που τα εταιρικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ και δίνουν τον τόνο στις ημερήσιες διακυμάνσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα, 482 εταιρείες στην Αμερική δημοσιεύουν μεγέθη, με κυριότερες αυτές των ΙΒΜ, 21 Ιουλίου, Coca Cola, Philip Morris, P&G, Microsoft, 22 Ιουλίου, Amazon, AT & T και Bancorp, ETrade, Intel, 23 Ιουλίου.

Χωρίς το μέρισμα των 30 λεπτών ανά μετοχή και με δυνατότητα επανεπένδυσης διαπραγματεύονται οι μετοχές του ΟΠΑΠ από χθες, Δευτέρα. Η περίοδος επιλογής μεταξύ μετρητών και μετοχών έχει οριστεί μεταξύ της 23ης Ιουλίου και της 5ης Αυγούστου.

Εκτός από τον ΟΠΑΠ, χωρίς το μέρισμα (0,23 ευρώ/μετοχή) θα διαπραγματεύονται τη Δευτέρα και οι μετοχές της Autohellas.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των εταιρικών ομολόγων της Lamda Development.

Τέλος, την Παρασκευή 24 Ιουλίου η Fitch αναμένεται να ανακοινώσει την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας (ΒΒ, σταθερή προοπτική).

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 21/07/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here