Ποιος δεν θα ήθελε να πληρώνει το ενοίκιο του βρίσκοντας εναλλακτικούς και έξυπνους τρόπους; Αναμφισβήτητα όλοι μας. Έναν καθόλα ευφάνταστο τρόπο, πέντε χρόνια πριν, επινόησε ο Kosala Hemachandra, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας αποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων crypto, MyEtherWallet, για να πληρώνει το ενοίκιο του δωματίου που νοίκιαζε.

Ο Kosala Hemachandra, σε συνέντευξη του στην Cointelegraph, αποκάλυψε πως το 2014-2015, όντας φοιτητής την περίοδο εκείνη στο κολέγιο, αγοράζοντας εξοπλισμό εξόρυξης bitcoin κατάφερε να μαζέψει αρκετά ώστε να αποπληρώνει κάθε μήνα το ενοίκιο του.

“Αγόρασα έναν Bitcoin miner και μετά το είχα στο δωμάτιό μου”, είπε σε συνέντευξή του στο Cointelegraph. «Άρχισα την εξόρυξη και το ποσό που κέρδισα ήταν αρκετό για να πληρώσω το ενοίκιο για αυτό το δωμάτιο, οπότε ήταν βασικά δωρεάν και στη συνέχεια δεν χρειάστηκε να πληρώσω επιπλέον για ηλεκτρικό ρεύμα». Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει τους λογαριασμούς του, μετέτρεπε τα νομίσματά του σε μετρητά για να διευκολύνει την πραγματική συναλλαγή.

Κατά τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του Bitcoin, η εξόρυξη αποδείχθηκε πολύ πιο κερδοφόρα καθώς οι απαιτήσεις σε προηγμένο εξοπλισμό ήταν μικρότερες από ό, τι πλέον είναι σήμερα.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα διασκεδαστικά και τόσο εύκολα. Σύμφωνα με τον Hemachandra η περίοδος εκείνη ήταν αρκετά δύσκολη καθώς ο εξοπλισμός εξόρυξης Bitcoin εκπέμπει σημαντική θερμότητα, καθιστώντας τη διαβίωση στο δωμάτιο που νοίκιαζε τότε να μοιάζει με “φούρνο” λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. “Δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται”, είπε, εξηγώντας ότι η κοιλάδα του Σαν Φερνάντο όπου έζησε συχνά είχε εξωτερικές θερμοκρασίες κοντά στους 90 βαθμούς Φαρενάιτ.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο χώρο Blockchain με ανάλογες ιστορίες,  για το πώς χρησιμοποίησαν τα παλαιά ψηφιακά τους στοιχεία με δημιουργικούς τρόπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here