Ολοκληρώνονται το 2025 οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις Κυκλάδων και Κρήτης, αντίστοιχα το 2029 και το 2030 υπολογίζεται πως θα παραδίδονται σε λειτουργία των Δωδεκανήσων και νησιών του ΒΑ Αιγαίου.

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 3,2 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από την ενημέρωση της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ στους επενδυτές.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης θεαματικά αυξημένων οικονομικών αποτελεσμάτων 2023, με την σημείωση ότι επόμενο βήμα θα είναι η επικέντρωση στις διεθνείς συνδέσεις.

Αυτό είναι το ένα κρατούμενο γιατί το δεύτερο είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον καθώς αφορά στο παγκόσμιο έλλειμμα σε καλώδια που απειλεί την πράσινη μετάβαση.

Η επανάσταση της πράσινης ενέργειας ανεβάζει ταχύτητα.

 

Mε βάση τις υπάρχουσες πολιτικές και τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, η δυνητική παραγωγική ικανότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προβλέπεται να φτάσει τα 7.300 γιγαβάτ παγκοσμίως έως το 2028.

Η απόσταση που χρειάζεται να καλύψει η πράσινη ενέργεια μεγαλώνει διαρκώς.

Στην αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων, οι ανεμογεννήτριες τοποθετούνται όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα, ενώ οι κυβερνήσεις θέλουν να είναι σε θέση να αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια από χώρες με μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και ισχυρότερους ανέμους.

Αυτό μπορεί να εξομαλύνει τις έντονες μεταβολές στην τοπική παραγωγή ενέργειας και να περιορίσει το κόστος.

Διπλού ενδιαφέροντος τα ανωτέρω: τόσο ως προς το ότι η Ελλάδα μπορεί (και πρέπει ) να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο- ως η χώρα/αγορά με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ε.Ε.- όσο προς το επί μέρους που βεβαίως και αφορά την Cenergy Holdings (Ελληνικά Καλώδια-Σωληνουργεία Κορίνθου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ