Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής γνωστοποίησε πως η Berkshire Hathaway πούλησε όλες τις μετοχικές θέσεις που είχε στις American Airlines, Delta, Southwest και United Airlines γράφοντας σημαντικές απώλειες.
  • “Αποδείχτηκε, ότι έκανα λάθος.Ισως να κάνω λάθος και ελπίζω να κάνω λάθος αλλά η βιομηχανία των αεροπορικών ταξιδιών έχει αλλάξει σημαντικά…” παραδέχτηκε ο γκουρού της Omaha.
    Ωστόσο αυτή είναι μόνον ένα μέρος της ευρύτερης εικόνας, καθώς το hyper fund του 89χρονου bilionnaire έγραψε υποαξίες ρεκόρ ύψους –49,75 δισ$ το πρώτο 3μηνο του έτους καθώς περισσότερες από 90 εταιρείες είχαν χρηματιστηριακά δραματικές ζημίες. Αρα οι θέσεις του στις αεροπορικές αφορούν μόλις 4 σε πάνω από 90 εισηγμένες, στην Wall Street. 
  Η δε αντιστοιχία των ζημιών από αυτές στο σύνολο των 50 δισ, δεν ξεπερνά καν το 10% .
     Από το ρετιρέ στο υπόγειο, μέσα σ’ ένα μήνα ήταν η αποτίμηση του Ευτύχη Βασιλάκη μιλώνας στο επιχειρηματικό πάνελ της Endeavor Greece (στο δ.σ της οποίας είναι μέλος ο πρόεδρος της AEGEAN). Σήμερα η εταιρεία μπορεί να λειτουργεί αλλά ουσιαστικά είναι σαν να έχει κλείσει καθώς έχουμε το 0,05% των εσόδων μας ανά ημέρα.
  Για να παραδεχτεί, πως δεν θα ντραπεί να πει ότι έκανε ένα λάθος τόσο αυτός όσο ο διευθύνων σύμβουλος (σ.σ Δημήτρης Γερογιάννης) για να συμπληρώσει:
  • παράλληλα είχαμε και την λανθασμένη εντύπωση ότι τα ταμειακά μας αποθέματα είναι τόσα πολλά που δεν θα μπορέσουμε να έχουμε οικονομικό πρόβλημα σε το χρονικό διάστημα που το είχαμε προσδιορίσει…”
   Για να ρίξει και την έμμεση βολή του για περιπτώσεις αλά Lufthansa εκφράζοντας την ελπίδα η παρέμβαση των κρατών να μην επηρεάσει αρνητικά τον ανταγωνισμό μεταξύ των αεροπορικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here