..Στο Brevan Howard του Τρύφωνα Νάτση, πέρασε το 8,2% της Πετρόπουλος. To μεγάλο deal, που εδώ και καιρό ετοίμαζαν οι Κωνσταντίνος και Ιωάννης Πετρόπουλος με ισχυρό ξένο fund ανακοινώθηκε με μία λιτή ανακοίνωση, ενημέρωση προς την χρηματιστηριακή αρχή και το επενδυτικό κοινό.

Οι δύο επιχειρηματίες, βασικοί μέτοχοι, της εισηγμένης είχαν προϊδεάσει την αγορά εδώ και καιρό, όταν στα μέσα Ιανουαρίου προχώρησαν στην πώληση ενός μειοψηφικού ποσοστού της τάξεως του 2,32% μειώνοντας αναλογικά τα δικά τους μερίδια.

Το ποιος είναι ο Τρύφων Νάτσης και ποιο το Brevan Howard δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Ο Θεσσαλονικός, με Ph.D στα οικονομικά από το City University του Λονδίνου, με θητεία στην Salomon Brothers (1993), στο fund Endeavor και στην Credit Suisse First Boston, όπου και συναντήθηκε με τον Alan Howard για να ιδρύσουν στη συνέχεια το Brevan Howard Asset Management LLP. 

Ο έμπειρος fund manager για πρώτη φορά “χτύπησε” στην Ελλάδα, πουλώντας ελληνικά ομόλογα (2009) με τεράστια κέρδη.

Η επιστροφή του στην ελληνική αγορά έγινε στα τέλη του 2017, όταν ανακοίνωσε πως  προχωρά στην συγκρότηση δύο funds, που θα εστιάζουν στην Ελλάδα.

  Brevan Howard και Τρύφων Νάτσης ξανά συζητήθηκαν στην επενδυτική πιάτσα, όταν τέλη Ιανουαρίου έγινε γνωστό,πως στην ομάδα Natsis εντάσσεται- ως επικεφαλής των δύο funds- ο Πλάτων Μονοκρούσος, μετά από μακροχρόνια θητεία στην Eurobank.

Αυτά για τον αγοραστή, γιατί ο…πωλητής, η πλευρά Πετρόπουλου και η εισηγμένη εταιρεία έχει εισέλθει σε φάση ευρύτερων αλλαγών, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, με την απόφαση του επί 41 χρόνια προέδρου της εισηγμένης Κωνσταντίνου Πετρόπουλου να παραιτηθεί από το «τιμόνι» της και να βγει σε σύνταξη, παραμένοντας πλέον  Επίτιμος Πρόεδρος.

Με ένα low profile τα δύο αδέλφια έχουν γίνει πολλές φορές talk of the town στα επιχειρηματικά σαλόνια τόσο για τη στάση που κράτησαν όλα τα χρόνια της κρίσης, εγκρίνοντας μισθούς μόλις… 500 ευρώ για τους εαυτούς τους, στέλνοντας έτσι ηχηρά «μηνύματα» εντός της εταιρίας, αλλά και στους «ανοιχτοχέρηδες» με τον εαυτό τους άλλους επιχειρηματίες.

Όσο, όμως και με τις αλλεπάλληλα deals για την αντιπροσώπευση ηχηρών brands. Τελευταίο χτύπημα αποτελεί η προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο τους της ιαπωνικής Kubota. Είχαν προηγηθεί η Cooper Tires & Rubber για τα ελαστικά ΑVON Tires όπως και παλαιότερα η Landini, η Jaguar κ.α. Ξεχωριστή σημασία αποκτά και η πρόσφατη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη χρηματοδότηση των αγροτών με ευνοϊκούς όρους με σκοπό την αγορά γεωργικού εξοπλισμού.

Στα 6,04 ευρώ η μετοχή στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με απόδοση 16,60% από την αρχή του έτους. Στα 42,71 εκατ. η αποτίμηση της εισηγμένης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here