Οι τελευταίοι μήνες σημαδεύτηκαν από αυξανόμενο φόβο για πληθωρισμό, υπερβολική έκδοση νέων χαρτονομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες και έντονη συζήτηση σχετικά με το ρόλο του Bitcoin και του χρυσού στη μέση της κρίσης CoViD-19.

Ενώ επενδυτές όπως ο Paul Tudor Jones και εταιρείες όπως η MicroStrategy έχουν ήδη υιοθετήσει το λεγόμενο “Bitcoin Standard”, υπάρχει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αγορά κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το Coin ATM Radar, υπάρχουν περισσότερα από 10.000 μηχανήματα ATM Bitcoin που είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο που δέχονται μετρητά και εκδίδουν Bitcoin.

Σύμφωνα με μια έκθεση, ο συνολικός αριθμός των ΑΤΜ Bitcoin έφτασε τις 9.680 στις αρχές Σεπτεμβρίου, αύξηση +167%σε σύγκριση με πέρυσι. Τον Δεκέμβριο του 2017 υπήρχαν μόνο 1.932 τέτοια ATM Crypto παγκοσμίως. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε πάνω από 4.009 έως το 2018, ένα άλμα 107%. Η ανάπτυξη συνεχίστηκε το 2019, φτάνοντας τα 5.795 τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Τίποτα δεν ξεπερνά τους εντυπωσιακούς αριθμούς του 2020. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, ξεκίνησαν επίσημα και ξεκίνησαν να λειτουργούν πάνω από 3.885 νέα ATM, αύξηση 167%.

Τα περισσότερα ΑΤΜ βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επανεγκαταστάσεις bitcoin ATM ήταν υψηλότερες σε ανεπτυγμένες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, οι αναπτυσσόμενες χώρες και περιοχές με ευμετάβλητα νομίσματα όπως η Βενεζουέλα βλέπουν επίσης αύξηση του αριθμού των ΑΤΜ που εγκαθίστανται, καθώς οι πολίτες εκεί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα νομίσματα τους. Η έκθεση γράφει επίσης:

  • Σε γεωγραφικούς όρους, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η κορυφαία αγορά ATM κρυπτογράφησης με το 78% όλων των ATM παγκοσμίως.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι ο αριθμός των ΑΤΜ Bitcoin που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Τον Σεπτέμβριο του 2019, οι πολίτες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν 3.322 ATM Crypto σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των ΑΤΜ Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήλθε σε 7.567 τον Σεπτέμβριο του 2020, αύξηση 127% σε ένα έτος.

Ο Καναδάς είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά BTM στον κόσμο με 869 ATM (από τον Σεπτέμβριο). Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Ισπανία και η Ελβετία ακολουθούν με 278, 150, 106 και 81 BTM, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η Genesis Coin κατέλαβε ηγετική θέση στον κόσμο ως κατασκευαστής Bitcoin ATM, με μερίδιο αγοράς 35% και 3.406 ATM λειτουργούν παγκοσμίως (από τον Σεπτέμβριο). Στη δεύτερη θέση είναι η General Bytes με μερίδιο αγοράς 29% και 2.893 ATM.

Βαγγέλης ΤΣΑΠΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here