Δημήτρης Μαλλάς

Με πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης έχει ξεκινήσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά των έργων και υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών η Bewise, μία εταιρεία που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2018 αλλά μέσα σε μερικούς μήνες έχει καταφέρει να υλοποιήσει 124 έργα, σε 69 πελάτες και σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η ναυτιλία.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Bewise κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης, η εταιρεία αυτή την στιγμή παραδίδει τουλάχιστον 15 νέα έργα. Ενδεικτικά ονόματα πελατών είναι οι εταιρείες, Metro AEBE, Olympia Group, Alumil, Γιώτης, ΝΕΑ ΟΔΟΣ, LAPIN HOUSE, Εκδόσεις Ψυχογιός, PUBLIC, Sunlight και ZENIΘ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bewise, Μενέλαο Μακρυγιάννη, μία ουσιαστικά διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι η έμφαση που δίνεται στην κατανόηση των αναγκών των πελατών, όπως και η επένδυση που έχει γίνει στο ανθρώπινο δυναμικό καθώς έχουν επιλεγεί κορυφαία στελέχη αλλά και μηχανικοί. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία απασχολεί 25 άτομα, αλλά εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς οι ανάγκες είναι πολύ πιθανό να έχουν οδηγήσει τη Bewise να φθάσει να απασχολεί περίπου 40 άτομα.

Τα πλάνα της εταιρείας είναι αρκετά φιλόδοξα, καθώς περιλαμβάνουν και στοχευμένες εξαγορές, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Η αρχική επένδυση ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό επενδυτικό πλάνο φθάνει στα 3 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Στη χρηματοδότηση και στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχουν οι Χρήστος Μάγκος και Γιάννης Σαρρής από την εταιρεία Interunity.

Η Bewise δραστηριοποιείται σε 5 βασικούς τομείς: λύσεις συνεργασίας (collaboration), επιχειρηματικό λογισμικό (business software), κυβερνοασφάλεια (cybersecurity), cloud & ΙΤ υποδομές και managed services. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας όπου έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα που ήδη έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Bewise, η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με έναν κύκλο εργασιών της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,4 εκατ. ευρώ θα αφορά την παροχή υπηρεσιών. Σημειωτέον πως προς το παρόν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από την ελληνική αγορά αλλά ο στόχος είναι στο προσεχές μέλλον το εξωτερικό να συνεισφέρει το 80% του κύκλου εργασιών.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here