Η AXIA Ventures Ltd ενήργησε ως μοναδικός Global Coordinator και Placement Agent στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 68,5 εκατομμυρίων Ευρώ της Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. (Τέρνα Ενεργειακή ).

  • Η αύξηση κεφαλαίου της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών, με επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα καθώς και στις ΗΠΑ και τη ΝΑ Ευρώπη, σηματοδοτεί την πρώτη πετυχημένη προσπάθεια άντλησης κεφαλαίων στην ελληνική αγορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19.

Η επιτυχία της είναι αξιοσημείωτη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι εκτελέστηκε στα μέσα Αυγούστου παρά τις γεωπολιτικές αντιξοότητες στην Ανατολική Μεσόγειο και τους επικείμενους φόβους της πανδημίας.

  • Το ελκυστικό επενδυτικό σχέδιο της Τέρνα Ενεργειακή και η άρτια εκτέλεση από την ομάδα της AXIA οδήγησαν σε μεγαλύτερες από τις αρχικά προβλεπόμενες δεσμευτικές προσφορές από επενδυτές που επέτρεψαν στην Εταιρεία να διευρύνει το ποσό αύξησης κεφαλαίου από τον αρχικό στόχο των 50,1 εκατομμυρίων στα 68,5 εκατομμύρια Ευρώ.

Το πλήρες ποσό καλύφθηκε από τέσσερις διεθνείς επενδυτές παγκόσμιας κλάσης ή/και εταιρείες που συνδέονται με αυτούς:

  • Anavio Capital Partners LLP,
  • Blackrock Inc.,
  • Kayne Anderson Capital Advisors LP 
  • Impax Asset Management

οι περισσότεροι από τους οποίους επενδύουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Τα έσοδα της τοποθέτησης προορίζονται για επενδύσεις στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας.

  • «Οι επενδυτές στους οποίους απευθυνόμαστε επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στο ESG φάσμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Αυτή η επιτυχημένη συναλλαγή για την Τέρνα Ενεργειακή είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δουλειάς μας σε αυτόν τον χώρο. Επιπλέον, είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε να εισάγουμε νέους διεθνείς επενδυτές στην ελληνική αγορά, δείχνοντας την ικανότητα των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών να προσελκύουν επενδύσεις ακόμη και εν μέσω τόσο δύσκολων καιρών», δήλωσε ο Θάνος Αδαμαντόπουλος, Managing Director, Capital Markets & Head of Client Coverage της AXIA.

Η AXIA Ventures Group Limited (‘’AXIA’’), μέλος της AXIA Financial Group (‘’AFG’’), ιδρύθηκε το 2008 και είναι ιδιωτικός όμιλος επενδυτικής τραπεζικής ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και στην παροχή υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις και θεσμικούς πελάτες με αντικείμενο την πραγματοποίηση επενδύσεων στις αγορές κεφαλαίου.

Η AXIA εδρεύει στη Λευκωσία της Κύπρου, εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Αρ. Άδειας 086/07) και δυνάμει των αδειών και πιστοποιήσεων που κατέχει, δύναται να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα σε πολλές χρηματοοικονομικές αγορές του κόσμου. Η AXIA έχει παρουσία στη Λευκωσία (κεντρικά γραφεία), Αθήνα (υποκατάστημα), Λισαβόνα (υποκατάστημα), Νέα Υόρκη (θυγατρική), Μιλάνο (γραφείο αντιπροσωπείας) και στο Λονδίνο (γραφείο αντιπροσωπείας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here