Η συγχώνευση Wind-Nova έχει ολοκληρωθεί σε όλα τα επίπεδα, με το εορταστικό αυτής της νέας αρχής να συνοδεύεται από την ανακοίνωση των νέων εμπορικών προγραμμάτων της εταιρείας εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού, ειδικά στα δίκτυα οπτικών ινών αλλά και στην συνδρομητική τηλεόραση.
  • Η νέα εταιρεία, που διατηρεί τα φορολογικά χαρακτηριστικά (ΑΦΜ κ.λ.π) της Wind αλλά θα ονομάζεται Nova σε συνεργασία με τη μητρική της United Group θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός ευρύτατου επενδυτικού σχεδιασμού σε υποδομές προϋπολογισμού 2 δισ.€
Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών (10 Gigabit, που θα καλύπτει 4,5 εκατ. ιδιώτες και επιχειρηματίες).
Αλλαγές υπάρχουν και στο κομμάτι της εταιρικής επικοινωνίας της εταιρείας, καθώς επικεφαλής του τμήματος ανέλαβε ο Γιάννης Παπάζογλου, προερχόμενος από τη Montelez και προηγουμένως από τη Fraport Greece.
Τα επόμενα βήματα της εταιρείας θα παρουσιαστούν αύριο σε ένα μεγάλο event στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου – Τάε Κβον Ντο.

O νέος τηλεπικοινωνιακός φορέας, αποτέλεσμα της συγχώνευσης των Wind και Nova, εταιρειών με δραστηριότητα 31 και 28 ετών αντίστοιχα, θα ανακοινώσει νέα εμπορική πολιτική.

Η Nova, όπως είναι η ονομασία του νέου παρόχου (το Wind παύει αύριο) θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, internet και συνδρομητική τηλεόραση.

Σχεδιάζει επενδύσεις 2 δις. ευρώ με προγραμματισμό να ολοκληρωθούν το 2027 και στόχο να αναπτύξει δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH), 5G και τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Ειδικότερα για την ανάπτυξη δικτύου FTTH (1,6 εκατ. συνδέσεις ή το 35% των συνολικών) θα διαθέσει περίπου 0,5 δις. ευρώ.

Η επιτυχία της Nova εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος.

Victoriya Boklag, CEO της United Group

Η εξαγορά της Nova (πρώην Forthnet) από την United Group (τηλεπικοινωνιακός και πάροχος περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που ανήκει στο επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners και στον Σέρβο επιχειρηματία Dragan Solak) έλαβε έγκριση από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Κομισιόν τον Αύγουστο του 2020 και της Wind Δεκέμβριο 2021.

Η United, όπως έχει υπογραμμίσει η διευθύνουσα σύμβουλος της, Victoriya Boklag, θεωρεί την Ελλάδα αγορά στρατηγικής σημασίας με την επένδυση που έχει ήδη γίνει να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here