Επενδύσεις στις μονάδες εκτροφής ψαριών σε Ελλάδα και Ισπανία, ανάπτυξη νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας αλλά και είσοδος σε νέες αγορές είναι τα «όπλα» για την Avramar, τη νέα εταιρεία που σχηματίστηκε από την ένωση του Ομίλου Andromeda και των εταιρειών Νηρέας, Σελόντα και Περσεύς, προκειμένου να παραμείνει η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στη Μεσόγειο.

Μπορεί το εγχείρημα να μην ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε βαρύ πλήγμα τόσο στον κλάδο όσο και στην εταιρεία, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Avramar, Άλεξ Μάιερς, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του ότι το 2021 η νέα εταιρεία θα καταφέρει να υλοποιήσει τα αναπτυξιακά της σχέδια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Avramar τα αμέσως επόμενα βήματα περιλαμβάνουν εκσυγχρονισμό με προγραμματισμένες επενδύσεις 20-25 εκατ. ευρώ των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας σε Ισπανία και Ελλάδα με έμφαση σε τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας, με στόχο από το 5% του συνολικού κύκλου εργασιών που είναι σήμερα να φτάσουν στο 20% τα επόμενα χρόνια.

H καινοτομία μέσω προϊόντων προστιθέμενης αξίας, τα οποία είναι πιο εύκολο και πρακτικό να προετοιμαστούν και να μαγειρευτούν, θα υποστηρίξει επιπλέον το στόχο της νέας εταιρείας να αποτελεί την πρώτη επιλογή στο καταναλωτικό κοινό για τα φρέσκα προϊόντα της.

  • Επίσης, εκτός από τον πυρήνα των δραστηριοτήτων που είναι η τσιπούρα και το λαβράκι, σχεδιάζεται η ανάπτυξη δύο ακόμα ειδών, του φαγκριού και του κρανιού τα οποία έχουν σημαντική προοπτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here