Δημόσια έργα και ΣΔΙΤ 4 έως και 5 δις ευρώ αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους ενισχύοντας την ανάπτυξη και τις υποδομές στη χώρα.

Στα έργα αυτά προσβλέπει η ΑΒΑΞ  και θα μπει στη διεκδίκησή τους, όπως ανέφερε στη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστικού ομίλου κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης. Ο ίδιος ανέφερε πως η ΑΒΑΞ διατηρεί αυτή τη στιγμή ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων ύψους 2 δις ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία ΑΒΑΞ συμμετέχει ήδη στην κοινοπραξία η οποία διεκδικεί την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού (Μυτιληναίoς-Vinci), αλλά και σε σειρά διαγωνισμών που αφορούν σε έργα ΣΔΙΤ.

Για τη Γραμμή 4 του Μετρό, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι σε ενάμιση χρόνο πρέπει να παραδοθούν οι χώροι που θα γίνουν οι σταθμοί, ενώ η εταιρεία υποχρεούται να εκπονήσει μελέτες, ώστε μέχρι το τέλος του 2022 να ξεκινήσει το κυρίως κατασκευαστικό έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός οκταετίας.

Το 2021 η ΑΒΑΞ εκτιμά ότι θα καλύψει απώλειες εσόδων από την πανδημία μέσω της εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων και πάρκινγκ, ενώ τα έσοδα παραχωρήσεων εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 6%-10% έναντι του 2020.

Η εταιρεία προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος έργα όπως, η Μαρίνα Λεμεσού, το ενεργειακό project 1.650 MW στο Ιράκ και την επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά, ενώ έχει ξεκινήσει επίσης και τα οικιστικά έργα στην περιοχή του Ελληνικού και της Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here