Οικονομικά αποτελέσματα σε ιστορικά υψηλά, διεύρυνση της παρουσίας σε αγορές του εξωτερικού και θεαματική επαναφορά του τουρισμού συνθέτουν το τρίπτυχο της ανοδικής πορείας της Autohellas για το 2022.

Ο λόγος για ένα από τα πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά/επενδυτικά της αγοράς σε μία…διακεκαυμένη περίοδο, διατρέχοντας τις συντριπτικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης λόγω Covid-19 μέχρι τις επάλληλες λόγω “ενεργειακού πληθωρισμού “.

Από την άνοιξη του 2020, όταν ο κλάδος συνταράσσονταν διεθνώς με την πτώχευση της Hertz Global στην αγορά των ΗΠΑ μέχρι το “γύρισμα” της ελληνικής εταιρείας (μέσα 2021) και την ολική επαναφορά-θεαματική επιστροφή με καθαρά κέρδη 16,9 εκατ € και αύξηση κύκλου εργασιών +46% στο εξάμηνο (2022) δικαιώνοντας πλήρως τον χαρακτηρισμό του απόλυτου turn around story για τα επιχειρηματικά/επενδυτικά δρώμενα της εγχώριας αγοράς.

Επίσης, απόρροια της διαφοροποίησης του “προϊοντικού μείγματος” της Autohellas καθώς σημαντικό μερίδιο κύκλου εργασιών-κερδοφορίας προέρχεται από κλάδους που επηρεάστηκαν πολύ λιγότερο στην διεθνή κρίση του τουριστικού κλάδου.

Μπορεί ο τομέας των βραχυχρόνιων μισθώσεων να είχε θεαματική άνοδο-ειδικά το δεύτερο τρίμηνο- πλην όμως είναι αυτός των μισθώσεων σε 7 αγορές χωρών, των μακροχρόνιων συμβάσεων (leasing) όπως και του τομέα εισαγωγής/διανομής των Hyundai, KIA και SEAT που αντιπροσωπεύει η Autohellas.

Πρακτικά η εταιρεία διαθέτει μία αρκετά ανθεκτική (όπως αποδείχτηκε) βάση-γεννήτρια παραγωγής οικονομικών αποτελεσμάτων, που συνεισέφερε τζίρο 219 εκατ. (σε σύνολο 351,4 εκατ.). Αύξηση 12,5% στον κύκλο εργασιών παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξακολουθούν να δημιουργούν καθυστερήσεις στις εισαγωγές-πωλήσεις/τιμολόγηση αυτοκινήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here