Για πρώτη φορά ανοδικά κινήθηκαν στο δ΄ τρίμηνο της χρήσης 2020 οι δείκτες λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου Autohellas, με τα κέρδη προ φόρων του τριμήνου να ανέρχονται σε 6,3 εκατ. ευρώ, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το 2019.

Οι πωλήσεις του τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 131 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση μόλις κατά -4% και παρά την επίδραση του δευτέρου lockdown κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Με την θετική επίδραση του τελευταίου τριμήνου στον συμψηφισμό των απωλειών, o όμιλος Autohellas έκλεισε το έτος, καταγράφοντας πωλήσεις σε ενοποιημένο επίπεδο ύψους 491,7 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά -11,5% σε σχέση με το 2019, EBITDA ύψους 135,4 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 24,2 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 17,4 εκατ. ευρώ.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas κ. Ευτύχιος Βασιλάκης:

  • «Σίγουρα και το 2021 έχει εξαιρετικά δύσκολη αρχή και σημαντικές αβεβαιότητες, ιδιαίτερα σε σχέση με το χρόνο και το βαθμό επανόδου του τουρισμού. Σε μεγάλο βαθμό η ταχύτητα των εμβολιασμών ανά την Ευρώπη, αλλά και οι αναγκαίες συμφωνίες για τις συνθήκες μετακίνησης, θα διαμορφώσουν το περιβάλλον.
  • Έχοντας όμως κάνει σημαντικές προσαρμογές σε δαπάνες και προϊόντα και διατηρώντας πολλαπλότητα στις πηγές των εσόδων μας, είμαστε αισιόδοξοι ότι η πορεία της, μερικής έστω, ανάκαμψης των αποτελεσμάτων των τελευταίων μηνών θα συνεχιστεί.».

Ο όμιλος, το 2020, πάρα την απώλεια κύκλου εργασιών και κερδοφορίας λόγω της πανδημίας, πέτυχε σημαντική βελτίωση των καθαρών ταμειακών ροών σε σχέση με το 2019, με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός να είναι μειωμένος κατά 60,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019 και η διαθέσιμη ρευστότητα ιδιαίτερα αυξημένη.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανήλθαν σε 273 εκατ. ευρώ.

Επίσης η βραχυχρόνια ενοικίαση αυτοκινήτων στην Ελλάδα, αλλά και στις επτά χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, επηρεάστηκε καταλυτικά από την πανδημία και τους περιορισμούς στην μετακίνηση που επέφεραν δραματική μείωση ύψους 75-85% στις τουριστικές αφίξεις ανά χώρα δραστηριότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here