Δεν πέρασε πολύς καιρός από την ημέρα που ανακοινώθηκε μία μεγάλη είδηση για το ελληνικό λιανεμπόριο, την ενίσχυση δηλαδή των πολυκαταστημάτων Attica με ένα ισχυρό επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του επιχειρείν καθώς και πλοιοκτήτες.

Έκτοτε, η φημολογία για τα επόμενα επενδυτικά πλάνα είναι έντονη, με την επέκταση των καταστημάτων και των δραστηριοτήτων τους να θεωρείται βέβαιη.

Εξάλλου, όπως είχε γράψει το banks.com.gr οι νέοι επενδυτές, πριν αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο σχήμα, έθεσαν υπόψη μια σειρά εξελίξεων που αφορούν το λιανεμπόριο αλλά και την ελληνική οικονομία εν γένει, όπως για παράδειγμα το μεγάλο project του Ελληνικού, αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα.

Άνθρωποι που γνωρίζουν την αγορά αναφέρουν ότι οι μέτοχοι συζητούν ένα πλάνο λειτουργίας νέου πολυκαταστήματος στο νέο εμπορικό κέντρο που θα ανοίξει τις πύλες του επί της Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, αλλά και σε τουριστικές μονάδες 5 αστέρων εντός και εκτός Ελλάδος. Ως πρώτο βήμα για άνοιγμα στο εξωτερικό θεωρούνται τα σχέδια για τη λειτουργία πολυκαταστήματος στη Μεγαλόνησο, σε γνωστό θέρετρο στη Λεμεσό, το οποίο διαθέτει και καζίνο (City of Dreams Mediterranean).

Κατά τα άλλα, στο χαρτοφυλάκιο των νέων επενδύσεων συγκαταλέγεται  η επέκταση του υφιστάμενου πολυκαταστήματος στο City Link σε νέο χώρο 4.000 τ.μ., καθώς και η δημιουργία eshop, το οποίο εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων και στη διάδοση του brand των πολυκαταστημάτων Attica.

Το νέο μετοχικό σχήμα ήδη εξετάζει τη σύναψη διεθνών συνεργασιών που θα δημιουργήσουν συνθήκες συγκριτικών πλεονεκτημάτων ιδιαίτερα στις αγορές υψηλών απαιτήσεων (up scale).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here