Με στόχο την εξυγίανση του ισολογισμού της από το απόθεμα NPEs και την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, η Attica Bank ετοιμάζεται για την τρίτη και τελευταία τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures- NPEs).

Πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα νομικού υπολοίπου 435 εκατ. ευρώ, η διαχείριση των οποίων ανατέθηκε, προ μηνών, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, στην Q-quant Master Servicer (σ.σ. η εταιρεία θα διατηρήσει τη διαχείριση των δανείων ως και ένα χρόνο μετά την τιτλοποίησή τους). Η περίμετρος, όμως, εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη και θα τιτλοποιηθούν δάνεια μικτής λογιστικής αξίας άνω των 450 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι προσλήφθηκαν οι UBS και Euroxx, οι οποίες έχουν αναλάβει και το έργο ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Ο διαγωνισμός σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί́ το αργότερο κατά́ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Στόχος της τράπεζας αποτελεί η ελαχιστοποίηση του αποθέματος των NPEs σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα του 10% επί του συνόλου των χορηγήσεων, βάσει όσων αναφέρονται στις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here