Η Attica Bank ανακοίνωσε  στο επενδυτικό κοινό ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Πλάνου της (Business Plan), ότι αποφάσισε τη διακοπή συνεργασίας με το διαχειριστή του χαρτοφυλακίου Omega, εταιρεία με την επωνυμία «Θεά Άρτεμις ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια & πιστώσεις».

H διακοπή της σύμβασης διαχείρισης με την εταιρεία ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ, συμφερόντων της Ellington, είναι  απαραίτητο βήμα εν όψει της υπαγωγής χαρτοφυλακίων της τράπεζας στο πετυχημένο σχήμα Ηρακλής ΙΙΙ.

Η τράπεζα σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγή πολιτικής, σπάζοντας τις τρεις παλαιότερες τιτλοποιήσεις Astir 2, Omega και Metexelixis, διαμορφώνοντας παράλληλα μία νέα, η περίμετρος της οποίας αναμένεται να αποσαφηνιστεί στις αρχές του έτους.

Παράλληλα, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί και την οριστική αποχώρηση της Ellington από την Τράπεζα Αττικής, ακόμα και ως διαχειρίστρια δανείων

Η Τράπεζα θα προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την μετάπτωση του χαρτοφυλακίου εντός του Φεβρουαρίου 2024 και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη που αφορά τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων.

Η ανωτέρω συναλλαγή δεν έχει επίπτωση στην κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ