Με στρατηγικό επενδυτή, η “νέα ημέρα” για την Attica Bank, με την συμμετοχή του Ellington να εγγυάται-σε μεγάλο βαθμό- τη μετάβαση της τράπεζας προς την κανονικότητα.
Το fund συμμετέχει-πλέον- με 9,9% στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank, με το ΤΧΣ να ελέγχει το 62,93% και τα ταμεία ΤΜΕΔΕ και ΕΦΚΑ από 14,7% και 10,3% αντίστοιχα.
Σημαντική λεπτομέρεια:
  • Περιορίστηκε η ελεύθερη διασπορά στο 2% του μετοχικού κεφαλαίου…
 Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό επενδυτικά;
Mε τόσο “στεγνό” free float η χθεσινή ισχυρή αντίδραση έως τα 0,355 ευρώ ενδεχομένως να αποτελεί προοίμιο επαναφοράς για τη μετοχή.
Στα πλάνα της διοίκησης για το 2022, είναι μεταξύ άλλων η ένταξη των τίτλων senior notes των τιτλοποιήσεων στον Ηρακλή ΙΙ και η περαιτέρω ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που πλέον μετά την αύξηση ανέρχεται σε pro forma επίπεδο σε 11% περίπου (με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30ης Ιουνίου 2021)

 

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έχει προκρίνει την προσφορά ΤΜΕΔΕ Ellington για σύναψη στρατηγικής συνεργασίας, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της και την ίδια επίσης προσφορά, είχε αναδείξει ως προτιμητέα και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως βασικός μέτοχος της  Αttica Bank.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here