Οι μέτοχοι της Attica Bank «δάγκωσαν τη σφαίρα» τελεσίδικα σήμερα στη Γενική Συνέλευση, με την προοπτική δουν την τράπεζα να εξυγιαίνεται, καθώς εγκρίθηκε το ανάποδο split και η συνακόλουθη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να σχηματισθεί το ειδικό αποθεματικό των 136,838 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μέτοχοι της Αttica Bank ενέκριναν:

  • Το reverse split των μετοχών, με την αντικατάσταση 60 παλαιών μετοχών με 1 νέα μετοχή, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,30 ευρώ σε 18 ευρώ και εν συνεχεία τη μείωσή της σε 0,20 ευρώ, προκειμένου να σχηματίσει ειδικό αποθεματικό 136.838.692,60 ευρώ
  • Εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της τράπεζας, προκειμένου αυτό να έχει τη δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα ακολουθήσει η μετατροπή των warrants σε μετοχές υπέρ του ελληνικού δημοσίου ή στρατηγικού επενδυτή.

Ο Πρόεδρος της τράπεζας Κωνσταντίνος Μακέδος, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Το 2021 αποτελεί για την Αttica Bank έτος-σταθμό καθώς σηματοδοτεί, αφενός, την ολοκλήρωση μιας μακράς πορείας για την πλήρη και οριστική εξυγίανσή της και αφετέρου, τη μετάβασή της σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.

Και δεν είναι μόνο η δυναμική αντιμετώπιση των συνεπειών του παρελθόντος. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, με στιβαρό σχεδιασμό και πίστη στις στρατηγικές μας επιλογές, τις οποίες τηρούμε απαρέγκλιτα και εφαρμόζουμε με συνέπεια».

«Η ελληνική οικονομία, μετά από μια και πλέον δεκαετία, ανταποκρίνεται σε μια δυναμική πορεία. «Παίρνει θέση» για την ανάκαμψη με ορίζοντα και όγκο. Σε αυτή τη θετική συγκυρία, όλοι μαζί, με αίσθημα ευθύνης, εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τον στρατηγικό σχεδιασμό της Αttica Bank, ώστε να μπει δυναμικά στη γραμμή της εκκίνησης και να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις της ελληνικής οικονομίας.

Η Αttica Bank γυρίζει σελίδα, μεταβαίνοντας από την εποχή της εσωστρέφειας, στην εποχή της δυναμικής επανεκκίνησης και της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που θα αφορά τους μετόχους, τους εργαζομένους, τους πελάτες και την πραγματική οικονομία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here