Έπειτα από 8 χρόνια δικαστικού αγώνα έφτασε η ώρα της δικαίωσης των κ.κ. Κωνσταντίνου Παπαδημητρακόπουλου και Δημήτρη Γρυπάρη, πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου και Οικονομικού Διευθυντή, αντίστοιχα, της GLOBO plc.

Όπως σημείωσε ο ίδιος στο startupper.gr: «Η χθεσινή ανακοίνωση του FCA μιλάει από μόνη της. Για πάνω από 8 χρόνια αγωνίστηκα να αποδείξω ότι είμαι αθώος και ότι όλα αυτά που γράφτηκαν για την GLOBO κι εμένα είναι λάθος και άδικα. Η τεχνολογική καινοτομία και η πορεία της έληξε άδοξα μέσα σε μία κακή χρονική στιγμή της Ελληνικής οικονομίας (το 2015) και μετά από λάθη που έγιναν από πολλούς. Ως ιδρυτής της από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα, έπραξα το καθήκον μου με αυταπάρνηση και σκληρή δουλειά την οποία και συνεχίζω. Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε με την αθώωσή μου, αλλά όχι και η GLOBO».

Για την ιστορία, το Financial Conduct Authority(FCA – Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς) αποφάσισε την οριστική παύση της ποινικής δίωξης σε συνέχεια της αθώωσής τους και σε απόσυρση των ευρωπαϊκών και Βρετανικών ενταλμάτων σύλληψης.

Το τελευταίο, αποτελεί τον ρυθμιστικό φορέα σε ότι αφορά στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος λειτουργεί ανεξάρτητα από την εκεί κυβέρνηση και χρηματοδοτείται από συνδρομές των μελών του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Όπως σημειώνουν στελέχη του Financial Conduct Authority, τον Φεβρουάριο του 2019, έλαβαν εγχώρια και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τα δύο πρώην στελέχη της GLOBO, επιχειρώντας στη συνέχεια να τους εκδώσει από την Ελλάδα στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές κατηγορίες για απάτη και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την αξία των μετοχών της GLOBO.

Να σημειωθεί πως η GLOBO, ήδη από το 2007 είχε εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με αποτέλεσμα η λειτουργία της να υπόκειται και στη Βρετανική νομοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ