Γράφει η «ξενοδόχος»

Θα επιτύχει άραγε τον στόχο των 6,1 εκατ. διεθνών αφίξεων φέτος η Αθήνα και των 2,7 δισ. των εισπράξεων;

Το Ελ. Βενιζέλος ξεκίνησε θετικά για μία ακόμη χρονιά, συνεχίζοντας το σερί από το …2013, ωστόσο η παράμετρος του ‘’κορονοϊού’’ κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τουρισμό, έστω κι αν η Ελλάδα διανύει αυτή την περίοδο ειδικά τη χαμηλή σεζόν.

Με βάση πάντως τους στόχους που έχει θέσει η Περιφέρεια για φέτος σε σχέση με τις αφίξεις και τα προσδοκώμενα έσοδα η Αττική μπορεί να επιτύχει φέτος:

  •  Αύξηση στις τουριστικές αφίξεις κατά 5% (6.100.000 αφίξεις)
  • Αύξηση στις τουριστικές εισπράξεις κατά 10% (2,745 δισ. €)
  • Αύξηση της μέσης διάρκειας παραμονής κατά 4% *(5,7 ημέρες)
  • Αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 10% (35 εκ. διανυκτερεύσεις)
  • Αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη/επίσκεψη  κατά 5% (450 €)
  • Έμφαση σε ειδικές μορφές τουρισμού που προσελκύουν επισκέπτες με υψηλά εισοδηματικά προφίλ (πχ Ιατρικός, Τουρισμός, Θερμαλισμός, Τουρισμός υγείας και ευεξίας, Τουρισμος Πολυτελείας  κ.a)
  • Αύξηση κλινών κατά 2.000 (από 62.800 σε 64.000 ή 2%), με έμφαση σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία (από 31.800 σε 33.000 ή 3,7%)

Στο Ελ. Βενιζέλος για τον πρώτο μήνα του 2020, πριν το θέμα του κορονοϊού λάβει τις διαστάσεις που έχει σήμερα εκτός Κίνας, οι διεθνείς αφίξεις κατέγραψαν εντυπωσιακό, διψήφιο ποσοστό και μένει να φανεί πώς έχει κινηθεί ο Φεβρουάριος.

Για τον Ιανουάριο πάντως, η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας κατέγραψε θετική πορεία, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 5,7% και φθάνοντας το 1,47 εκατ. επιβάτες.

Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν τον Ιανουάριο άνοδο κατά +10,1%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μήνα το 1 εκατ. (1,038 εκατ.), ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση (+3,5%), λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χειμερινή περίοδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here