Ευχάριστη έκπληξη από την διαφοροποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε σχέση με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών.
Ενδεικτική η άνοδος του Γενικού Δείκτη στις 803,28 (+1,09%) όταν στην Φρανκφούρτη ο DAX διόρθωνε στις 12.770 (-1,05%) υπό το βάρος και των αρνητικών στοιχείων για τον πληθωρισμό Ιουνίου στις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση του 9,1% (την τελευταία ώρα της συνεδρίασης στην Αθήνα ) μπορεί να πυροδότησε πωλήσεις αλλά άξιο αναφοράς είναι, πως η αγορά δεν πέρασε σε αρνητικό έδαφος.
  • Χρηματιστηριακοί παράγοντες απέδιδαν την ανθεκτικότητα της αγοράς- στην χθεσινή συνεδρίαση- στην επάνοδο ξένων στις μετοχές των ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΠΑΠ.
Αλλά και στην έγκαιρη ενέργεια της διοίκησης της ΔΕΗ να συγκεκριμενοποιήσει το εύρος τιμών στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών (με ανώτατο όριο τα 17 ευρώ-σε χρονικό ορίζοντα 24 μηνών) δίνοντας την προοπτική που-συνήθως- επιδιώκουν να έχουν τα passive funds.
Κίνηση-ματ της διοίκησης Στάσση, που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά αγοραστών (ενδεικτικό το γεγονός, πως στη μετοχή πραγματοποιήθηκε ο τρίτος μεγαλύτερος τζίρος– μετά από ΟΠΑΠ, ΟΤΕ– με 788 χιλ. τμχ) με αποτέλεσμα η διακύμανση να γίνει μεταξύ 4,834-5,175 και τελική τιμή στα 5,09 ευρώ (άνοδος 4,91%).

 

Στις 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ που καλείται να εγκρίνει το νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

  • Ανώτατος Αριθμός Μετοχών: Υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της ΔΕΗ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό μέχρι 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της κατ’ ανώτατο όριο, μετά την αφαίρεση των 1.856.000 ιδίων μετοχών που έχουν ήδη αποκτηθεί από προηγούμενο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, ήτοι μέχρι και 36.344.000 μετοχές (οι “Ίδιες Μετοχές”).
  • Διάρκεια του Προγράμματος Επαναγοράς: Μέχρι και 24 μήνες από την επομένη της έγκρισής του από την γενική συνέλευση των μετόχων. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης του Προγράμματος Επαναγοράς θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατόπιν εξουσιοδότησης από τη γενική συνέλευση των μετόχων, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τη ρευστότητα της ΔΕΗ.
  • Εύρος τιμής κτήσης Ιδίων Μετοχών: Μεταξύ €2,48, κατ’ ελάχιστον η οποία ισούται με την ονομαστική αξία της μετοχής, και €17, κατά το μέγιστο, ανά Ίδια Μετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here