Μετά την άνοδο του Bitcoin και το άγριο bull run του κρυπτονομίσματος στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021, πολλοί κάτοχοι χρησιμοποιούν τώρα κρυπτονομίσματα για τον επιδιωκόμενο σκοπό τους: τις πληρωμές.

Κάθε μέρα, περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια μεταφέρονται σε blockchain Bitcoin, Ethereum και Litecoin, με εκατομμύρια άτομα να χρησιμοποιούν κρυπτονόμισμα για πληρωμές.

Αυτό το γραφικό από την CoinPayments εξετάζει τις αυξανόμενες συναλλαγές των δικτύων Bitcoin, Ethereum και Litecoin.

Οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα αυξάνονται σε αξία και αριθμό

Ενώ οι τιμές είναι συχνά στο επίκεντρο, οι μετρήσεις συναλλαγών με κρυπτονομίσματα δείχνουν πόσο ένα δίκτυο χρησιμοποιείται ως μέσο ανταλλαγής. Σε λίγο περισσότερο από πέντε χρόνια, οι καθημερινές συναλλαγές στα δίκτυα Bitcoin, Ethereum και Litecoin εξαπλασιάστηκαν, από μόλις 250.000 σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα.

Στα μέσα του 2017, το Ethereum ξεπέρασε το Bitcoin στις καθημερινές συναλλαγές καθώς το ETH ήταν απαραίτητο για να συμμετάσχει σε ICO (αρχικές προσφορές νομισμάτων), γεγονός που τροφοδότησε μεγάλο μέρος της κερδοσκοπίας στην τρέχουσα τιμή του 2017.

Μαζί με τους αυξανόμενους αριθμούς συναλλαγών των κρυπτονομισμάτων, η μέση αξία ανά συναλλαγή αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 4 φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Year Average Value per Bitcoin Transaction Average Value per Ethereum Transaction Average Value per Litecoin Transaction
2016 $2,426 $588 $1,357
2021 $32,943 $19,139 $5,458

 

Καθώς ο αριθμός των συναλλαγών και οι τιμές αυξάνονται, οι merchants διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση της υιοθέτησης ψηφιακών νομισμάτων για πληρωμές.

Ενώ εταιρείες όπως η AT&T, η Namecheap και η Overstock δέχονται ήδη πληρωμές με κρυπτονομίσματα, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο που δεν προσφέρουν αυτή τη μέθοδο πληρωμής.

Καθώς ο κόσμος αρχίζει να αγκαλιάζει τα κρυπτονομίσματα, οι έμποροι χρειάζονται τα κατάλληλα μέσα και τα διαδικτυακά εργαλεία για γίνουν μέρος αυτού του επόμενου κύματος εμπορίου. Η αποδοχή του κρυπτονομίσματος ανοίγει τον δρόμο  σε ένα ανεκμετάλλευτο κοινό νέων καταναλωτών, πρόθυμων να ξοδέψουν τα ψηφιακά τους νομίσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here