Στο θέμα της νομιμοποίησης ή μη των servicers να προχωρούν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, μετά και τη – μία σε σύνολο 11 – απόφαση του Αρείου Πάγου που είναι αρνητική για τους ίδιους, εστίασε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ) και διευθύνων σύμβουλος της CEPAL Hellas, κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και εφόσον ο υπουργός Οικονομικών είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επέμβει νομοθετικά στο ζήτημα, ο κ. Αθανασόπουλος σχολίασε: «Μπορούμε να ρυθμίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να ρευστοποιούμε; Θα ήθελα να τονίσω το εξής: Η μεταβίβαση των απαιτήσεων στο νόμο του ‘Ηρακλή’ προβλέπεται, σύμφωνα με το άρθρο 2, να γίνει με το ν. 3156. Και θέλω να προσθέσω ότι η

διαχείριση γίνεται στα πλαίσια των προβλέψεων του ν. 4354. Είναι πολύ σημαντικό θέμα, γιατί επηρεάζει την εκτέλεση των πλάνων του ‘Ηρακλή’ και άρα τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Και αυτό, το οποίο ζητείται, είναι να διευκρινιστεί, διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κρατούσα νομική άποψη, αλλά όχι απόλυτη, από τις αποφάσεις που υπάρχουν, δημιουργεί πρόβλημα. Και αυτό που θα ήθελα να τονίσω απασχολεί πολύ κόσμο, αλλά να ξέρουμε ότι τα ‘παράθυρα’ στο νομικό καθεστώς, συνήθως τα χρησιμοποιούν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν πολύ καλούς δικηγόρους». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ