Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι ασιατικές χρηματαγορές καθώς υποχωρούν οι φόβοι για ενδεχόμενο ξέσπασμα παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkeι, να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη με άλμα 2,14% ή 450,83 μονάδες και το δολάριο να διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του δολαρίου.

Οι προσδοκίες για διπλωματική λύση στο ζήτημα των δασμών έδωσαν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία και στη Wall Street, που έκλεισε χθες με κέρδη άνω του 1% τερματίζοντας ένα πτωτικό σερί τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων.

Αφορμή για την αλλαγή του κλίματος, στάθηκε χθεσινό tweet του Αμερικανού προέδρου που έγραψε ότι οι νέοι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου “θα ακυρωθούν μόνο εάν υπογραφεί μία νέα και δίκαιη συμφωνία NAFTA” (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών).

Το ισχυρότερο δολάριο, χάρισε κέρδη στις μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, με την αυτοκινητοβιομηχανία, τον τεχνολογικό και τον βιομηχανικό κλάδο να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi, ενισχύθηκε κατά 1,32%. Τα κέρδη μοιράστηκαν σε όλους τους κλάδους με την Samsung Electronics και την SK Hynix να σημειώνουν άλμα 3,76% και 5,24% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, ο δείκτης Hang Seng βρέθηκε 1,39% υψηλότερα. Η μετοχή της Tencent (η πιο δεικτοβαρής μετοχή) κατέγραψε κέρδη της τάξης του 2,82%, ενώ αποφασιστική άνοδο σημείωσαν κι άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τα κέρδη στην Σαγκάη ήταν ηπιότερα με τον δείκτη να βρίσκεται 1,02% υψηλότερα.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,13% με όλους τους υποδείκτες σε θετικό έδαφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here