Θετικά είναι τα πρόσημα που καταγράφουν οι δείκτες στα ασιατικά ταμπλό καθώς οι επενδυτές ανακτούν την εμπιστοσύνη τους ύστερα από τα κέρδη που κατέγραψε η Wall Street, παραμερίζοντας για λίγο τις αν ησυχίες από την εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,77%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει άνοδο 0,37%.  Στην Κίνα, οριακά κέρδη καταγράφει αυτή την ώρα ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ αντίθετα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,4%. Κατά 0,34% ενισχύεται στο μεταξύ το χρηματιστήριο της Ταϊβάν.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Xiaomi επιδόθηκε σε ράλι άνω του 11% στην πρωινή συνεδρίαση στο Χονγκ Κονγκ, μία μέρα μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο της κινεζικής εταιρείας κατασκευής smartphone.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξήθηκε τον Ιούνιο αφού είχε παραμείνει σταθερός για δύο μήνες, καθώς οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να κερδίζουν έδαφος μετά από μια μακρά περίοδο εξασθένισης, αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,9% τον Ιούνιο σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι του 1,8% του Μαΐου.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 0,3% σε σχέση με το περασμένο έτος, αφού αυξήθηκαν 0,1% το Μάιο. Οι τιμές εκτός των τροφίμων αυξήθηκαν 2,2% σε ετήσια βάση.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε 0,1% τον Ιούνιο σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here