Σε αρνητικά εδάφη κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα Τετάρτη ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία από την Ιαπωνία και τις νέες απειλές της Βόρειας Κορέας.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei χάνει 0,4% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε το α΄ τρίμηνο για πρώτη φορά από τα τέλη του 2015, τερματίζοντας το μεγαλύτερο σερί οικονομικής ανάπτυξης των τελευταίων 28 ετών.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε 0,6% κυρίως λόγω της αδύναμης ιδιωτικής κατανάλωσης και των αδύναμων επιχειρηματικών επενδύσεων.

Το κλίμα επιβαρύνουν και οι απειλές της Βόρειας Κορέας ότι θα ακυρώσει την επερχόμενη σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η άνοδος των αποδόσεων στις ΗΠΑ επίσης ανησυχεί τους επενδυτές. Οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν χθες καθώς η απόδοση στο 10ετές σκαρφάλωσε πάνω από το 3% στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,3% και ο Shenzhen υποχωρεί οριακά 0,05%.

Ο δείκτης Kospi της Νέας Κορέας σημειώνει οριακά κέρδη,  ενώ ο Straits Times της Σιγκαπούρης υποχωρεί 0,2%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε μικρά κέρδη 0,2%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε σε ποσοστό 1,8%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here