Σε θετικό έδαφος κινούνται τα χρηματιστήρια στις αγορές της Ασίας ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις τιμές του πετρελαίου, το οποίο συνεχίζει ανοδικά και σήμερα, με το Brent να σημειώνει άνοδο 0,5% στα 66,43 δολ. το βαρέλι δίνοντας ώθηση στον κλάδο της ενέργειας.

Οι τιμές του πετρελαίου κατάφεραν χθες να κερδίσουν μέρος των απωλειών από την πτώση της Τρίτης (-7%).

Ο ιαπωνικός Nikkei καταγράφει πτώση 0,20% στις 21,803,62 μονάδες, με την Panasonic να κινείται σε νέα χαμηλά δύο ετών με πτώση 1,1%. Η Mitsubishi UFJ Financial χάνει 3,1%, ενώ η SoftBank  2,70%. Άνοδο 3,5% σημειώνει ο τίτλος της Toshiba σε υψηλά δύο ετών μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε νέες επαναγορές μετοχών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,2%. Η πετρελαϊκή Cnooc σημειώνει άλμα 1,7% καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν μετά την βουτιά της Τρίτης.

Θετικά αντιδρούν τα κινεζικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,1%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,4%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε οριακές απώλειες. Ο Kospi της Νότιας Κορέα κερδίζει 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταιβάν ενισχύονται 0,3% και 0,4% αντίστοιχα.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here