Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που έχουν αναδειχθεί – και δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της πανδημίας – είναι η ανάγκη για εκπαίδευση και εξειδίκευση στον ασφαλιστικό κλάδο και τη διαμεσολάβηση. Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κρίσιμο είναι να γνωρίσουν πλέον όλο και περισσότεροι τα οφέλη της ασφάλισης. Είτε μιλάμε για απλούς ασφαλισμένους, είτε για νέους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στον κλάδο.

του Βάιου Κρόκου

Στη σύγχρονη εποχή, αναδύονται νέοι κίνδυνοι για τους οποίους οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται να παρέχουν σύγχρονες και άμεσες λύσεις. Παράλληλα, οι νέες τεχνολογίες που φέρνουν, μεταξύ άλλων, αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες δημιουργούν νέα δεδομένα στις εργασίες και τους σχεδιασμούς της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τους ασφαλιστές ειδικότερα.

Πάντως, για όποιον νέο θέλει να αναδειχθεί επαγγελματικά και να εξειδικευτεί ακόμη περισσότερο στον κλάδο, οι “πόρτες είναι ανοιχτές“. Αυτό τόνισε πρόσφατα και ο κ. Νίκος Σωφρονάς, Γενικός Διευθυντής Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ):

“Η αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ανέκαθεν διευκόλυνε την είσοδο νέων ανθρώπων στους κόλπους της.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here