της Ελενας Ερμείδου

Δεκάδες εμπόδια εμφανίζονται στην δρόμο των (αντ)ασφαλιστικών το τελευταίο διάστημα, η συγκέντρωση στο κλάδο, όμως και οι insurtech εταιρείες είναι τα μεγαλύτερα.

Σύμφωνα με την δικηγορική εταιρεία  Locke Lord η τάση για συγκέντρωση στην αγορά θα επηρεάσει την τιμολογιακή πολιτική των ασφαλιστικών. Η δεύτερη δε, μεγάλη πρόκληση είναι οι insurtech.

H χρήσω των big data και η ανάπτυξη και εφαρμογή των αλγορίθμων στο   underwriting και στο τομέα της διαχείρισης των απαιτήσεων ‘προδίδει’ το πόσο καλά μπορούν αυτές οι εταιρείες να αξιοποιήσουν τις πηγές τους.

Ωστόσο, το πρόβλημα περιπλέκεται με την εισαγωγή της όλο και πιο αυστηρής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων, όπως για παράδειγμα αναφέρει η δικηγορική το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και οι κανονισμοί που διέπουν κάποια άλλα κράτη.

Η δυναμική των τάσεων αυτών είναι τόσο ισχυρή, επηρεάζοντας περισσότερο κυρίως τις μικρές και μεσαίου μεγέθους ασφαλιστικές και το ερώτημα που ανακύπτει είναι, αν θα συνεχίσουν αυτές οι ασφαλιστικές να βλέπουν τους εαυτούς τους, ή θα επενδύσουν και θα μεταμορφωθούν σε εταιρείες τεχνολογίας.

Για καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα με τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με την  Locke Lord  θα πρέπει να αποκτήσουν εξαιρετική ευελιξία και μέχρι τώρα δουλεύουν με αντίθετο τρόπο, σε ένα κλειστό παραδοσιακό κόσμο, όπου ξαφνικά έχουν έλθει αντιμέτωποι με την καινοτομία.

Ωστόσο υπάρχει και ο αντίλογος, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι όλα αυτά που λέγονται για την τεχνολογία θα είναι εφαρμόσιμα και ειδικά στο άμεσο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here