Την συμβολή των προγραμμάτων χρηματοδότησης, ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και Factoring ανέδειξε το Panel 2 του 7th Greek Exports forum που διεξήχθη σήμερα στο Athenaeum Intercontinental, δίνοντας έμφαση  στην κάλυψη και ασφάλιση των κινδύνων από την εξαγωγική δραστηριότητα, ως ενέργεια που παρέχει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα των επιχειρήσεων.

Ο κ. Γιάννης Γκιώνης, Εμπορικός Διευθυντής, Euler Hermes Hellas υπογράμμισε την δυνατότητα που δίνει η ασφάλιση πιστώσεων στις επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερα ανοίγματα στις αγορές. «Είμαστε το μάτι και το αυτί της κάθε επιχείρησης. Η  ασφάλιση πιστώσεων μας βοηθά ν’ ανοιχτούμε στις αγορές. Το κόστος της ασφάλισης πιστώσεων μπορεί πολύ εύκολα ν’ αποσβεστεί».

Από τη μεριά του ο κ. Παντελής Λάμπρου, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Products &Investments, Business Management Consulting τόνισε την σημαντικότητα  της εταιρικής λειτουργίας, τους κινδύνους που απορρέουν από τις εξαγωγές αλλά και την αξία της μεγάλης προιοντικής ομπρέλας των επιχειρήσεων σε πολλές αγορές. «Μια επιχείρηση όταν έχει περισσότερους προιοντικούς πυλώνες εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε πιστωτές και χρηματοδότες. Όταν, μάλιστα, αυτή η εταιρεία έχει πολλούς πελάτες εκτός ελληνικής αγοράς και διαμοιράζει τον επιχειρηματικό της κίνδυνο σε μη συσχετισμένους πελάτες».

Ο κ. Νικόλαος Κεχαγιάογλου, Διευθύνων Σύμβουλος,Κ2 Μεσίτες Aσφαλίσεων σημείωσε «πολλοί θεωρούν ότι η ασφάλεια είναι ένα περιττό βάρος. Η ασφάλιση εξαγωγών πιστώσεων καλύπτει κινδύνους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς είτε είναι χερσαία, από θάλασσα ή αέρα» ενώ η κ. Ελένη Σταθάτου, Πρόεδρος ΔΣ, Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) τόνισε την συμβολή του Οργανισμού στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης των επιχειρήσεων που θέλουν ν’ αναπτυχθούν σε αγορές που η εξαγωγική δραστηριότητα ενέχει πολιτικούς κινδύνους όπως για παράδειγμα το Κόσοβο και η Υποσαχάρια Αφρική. «Με 170 εκατ. ίδια κεφάλαια, ισχυρές αντασφαλιστικές συμβάσεις και 1,47 δις κρατική εγγυοδοσία για κάλυψη πολιτικών κινδύνων, ο ΟΑΕΠ έχει τη δύναμη να παρέχει πλήρη διασφάλιση στις πιστώσεις που δίνει ο Έλληνας εξαγωγέας, αλλά και να συμβάλλει ουσιαστικά στην χρηματοδότησή τους».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here