Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν κάτω από το μηδέν ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές και το ευρώ κατέγραψαν πτώση καθώς τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ευρώπη τροφοδότησαν τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2016 ύστερα από τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η γερμανική μεταποίηση συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχή μήνα τον Μάρτιο, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι οι εμπορικές διαμάχες επιτείνουν την επιβράδυνση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου μειώθηκε κατά σχεδόν πέντε μονάδες βάσης στο -0,014%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αντέστρεψαν τα αρχικά τους κέρδη, με τους γερμανικούς τίτλους να καταγράφουν πτώση 0,3%, αφού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Οι μετοχές στο Παρίσι και το Λονδίνο υποχώρησαν κατά 0,8% ενώ ο δείκτης FTSE κατέγραψε πτώση 1%.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI σημείωσε πτώση κατά 0,2%, υποχωρώντας από το υψηλό πεντέμισι μηνών στο οποίο ανήλθε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το κλίμα αβεβαιότητας επιτείνουν οι ανησυχίες για το πόση πρόοδο θα καταφέρουν να σημειώσουν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου όταν πραγματοποιήσουν έναν ακόμα γύρο εμπορικών συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,6% στο 1,1301 δολάριο.

Η βρετανική λίρα διαμορφώθηκε νωρίτερα στο 1,3147 δολάριο αφού ανέκαμψε ύστερα από την αναβολή δύο εβδομάδων του Brexit που εξασφάλισε χθες στις Βρυξέλλες η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here