Μεγάλες απώλειες γνωρίζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή υπό το βάρος των ανησυχιών για κλιμάκωση του εμπορικού προστατευτισμού μετά την ανακοίνωση του προέδρου Donald Trump για την επιβολή δασμών επί του χάλυβα και του αλουμινίου, πυροδοτώντας άλλο ένα κύμα ρευστοποιήσεων το απόγευμα στη Wall Street.

Η τελευταία κίνηση του Trump με στόχο να προστατεύσει τις αμερικανικές χαλυβουργίες διαμορφώνει κλίμα ανησυχίας στις αγορές καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου θα προκαλέσει αντίποινα από τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Ήδη, η κυβέρνηση του Οντάριο, η μεγαλύτερη περιφέρεια του Καναδά με έντονη δραστηριότητα στη βιομηχανία του χάλυβα, κάλεσε τον πρωθυπουργό Justin Trudeau να “εξετάσει όλες τις εναλλακτικές” εάν η κυβέρνηση Trump προχωρήσει με την εφαρμογή των δασμών.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει βουτιά 2,5% στις 21.181,64 μονάδες. Ο Nikkei έχασε 3% στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,5%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite χάνει 0,6%, ενώ ο Shenzhen υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1%, ο STI της Σιγκαπούρης υποχωρεί 0,9%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,7%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here