Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου χειροθετήθηκε σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου που παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον Μάιο του 2023 στο Πατριαρχείο Κων/πόλεως.

Στην τελετή χειροθέτησης παρέστησαν οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Θανάση Μαρτίνο, ο δωρητής της ανακαινίσεως του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νικόλας Πατέρας, η οικογένεια του κ. Γεωργίου Προκοπίου (Αλεξάνδρα και Ιωάννα Προκοπίου) και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Γιώργος Προκοπίου γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1946, στην Αθήνα. Και οι δύο γονείς του ήταν πρόσφυγες, ο πατέρας του από τη Σμύρνη και η μητέρα του από την Οδησσό.

Αγόρασε το πρώτο του πλοίο το 1971, ένα δεξαμενόπλοιο με τίτλο Πενσυλβάνια.  Ίδρυσε τις εταιρείες Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas.

Τον Ιούνιο του 2014, η Dynacom Tankers είχε 54 πλοία, η Sea Traders είχε 29 πλοία και η Dynagas είχε 10 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων νέων κτηρίων.

Τον Μάρτιο του 2015 η περιουσία του έφτανε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εταιρείες του κατείχαν 89 πλοία σύμφωνα με το Bloomberg.

Το 2016, το ναυτιλιακό περιοδικό Lloyd’s List, τον κατέταξε 12ο στο κατάλογο των 100 ατόμων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το 2021 περιήλθαν στην ιδιοκτησία του τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ