Η οικογένεια των δισεκατομμυριούχων που βρίσκεται πίσω από το luxury brand Chanel θα κερδίσει 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές από τα κέρδη της πολυτελούς μάρκας τα τελευταία τρία χρόνια, συμβάλλοντας στη μαζική αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας.

Η εταιρεία χαρτοφυλακίου Chanel, με έδρα τα νησιά Κέιμαν, Wertheimers θα λάβει μέρισμα 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2023. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια καταβολή μερίσματος από τότε που το brand ξεκίνησε να δημοσιεύει αποτελέσματα στο Λονδίνο πριν από έξι χρόνια.

Το μέρισμα προστίθεται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου έτους και στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια του 2021. Το απροσδόκητο κέρδος συνέβαλε στην αύξηση της καθαρής θέσης της οικογένειας κατά 19% τον περασμένο χρόνο στα 108 δισεκατομμύρια δολάρια και αύξηση περίπου 26% από την καταβολή του μερίσματος του 2021, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Τα χαμηλών τόνων αδέλφια Alain, 75 και Gerard, 72 ετών, πιστώνονται ότι κατέχουν ίδια μερίδια μετοχών στη εταιρεία, την οποία κληρονόμησαν ως εγγονοί ενός από τους αρχικούς επιχειρηματικούς εταίρους στην επιχείρηση αρωμάτων, της Gabrielle “Coco” Chanel.

Οι Wertheimers συγκαταλέγονται σε μια εξαιρετικά πλούσια ομάδα Γάλλων πολιτών των οποίων η περιουσία στα πολυτελή είδη και τα καλλυντικά έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν μανιωδώς τις ακριβές τσάντες και τα αρώματα του οίκου. Μεταξύ αυτών είναι ο Bernard Arnault, ιδρυτής της LVMH και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η κληρονόμος της L’Oreal SA, Francoise Bettencourt Meyers, η οποία είναι η πλουσιότερη γυναίκα, και η οικογένεια πίσω από τον κατασκευαστή τσαντών Hermes International SCA. Το πιο πρόσφατο μέρισμα που προτείνεται για τους Wertheimers συμπίπτει με μια άμβλυνση του τομέα πολυτελείας για ορισμένες μάρκες. Η Chanel είναι μεταξύ των εταιρειών που μέχρι στιγμής έχουν αντιμετωπίσει την κάμψη της ζήτησης – τα έσοδα αυξήθηκαν 16% πέρυσι σε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια.