Πακέτα ασφάλισης Υγείας θα αρχίσει να προσφέρει η Apple το 2024, βασιζόμενη σε δεδομένα που έχει αποκτήσει μέσω του Apple Watch, αναφέρουν αναλυτές.

Η CCS Insight εκτιμά ότι η Apple θα κάνει τα πρώτα της βήματα στην αγορά ασφάλισης υγείας των ΗΠΑ σε συνεργασία με μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα υγείας που ήδη συλλέγει. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει ένα για έξτρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της.

Η Apple συλλέγει ήδη δεδομένα όπως αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και η θερμοκρασία του σώματος από τους χρήστες του ηλεκτρονικού της ρολογιού. Συσκευές επίσης όπως το ρολόι και το iPhone μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση παθολογικών καταστάσεων όπως ο διαβήτης.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η πρόσβαση σε τέτοια πλούσια δεδομένα θα δώσει στην εταιρεία ένα προβάδισμα στην ασφαλιστική αγορά και θα της επιτρέψει να μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές.

«Είναι σε πολύ ισχυρή θέση για να κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ben Wood, επικεφαλής αναλυτής της CCS Insight.

«Στην Apple διαθέτουν πληθώρα προσωπικών δεδομένων Υγείας μέσω του Apple Watch. Έτσι, δύνανται να γίνουν ένας πολύ ανταγωνιστικός παίκτης στην ασφάλιση Υγείας και αυτό δυνητικά θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη δομή της αγοράς υγειονομικής περίθαλψης στις Η.Π.Α.».

Apple Watch ή Δούρειος Ίππος;

Μια τέτοια κίνηση θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν η Apple κυκλοφόρησε το ρολόι με μακροπρόθεσμο στόχο να εισέλθει στην κερδοφόρα αγορά της ασφάλισης υγείας. Ο Wood πιστεύει ότι το ρολόι δεν κυκλοφόρησε για αυτό τον σκοπό, παρόλ’ αυτά για τον ίδιο η Apple βλέπει ότι αποτελεί ένα μέσο για να βελτιώσει και να επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

Ο Wood ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Apple Watch ξεκίνησε ως αξεσουάρ μόδας και lifestyle, ωστόσο «ο Tim Cook έστρεψε το ρολόι στον χώρο της υγείας και αγγίζοντας έναν τομέα που είχε απήχηση στους καταναλωτές».

Με πληροφορίες από το Forbes

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here