Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ψηφιακών πληρωμών, η αμερικανική Stripe, ξεκίνησε το λανσάρισμα των υπηρεσιών της και στην Ελλάδα.

Έχοντας ιδρυθεί το 2011 από τα αδέρφια Collison, η Stripe έχει ξεχωρίσει για τη δυνατότητα που δίνει στα ηλεκτρονικά καταστήματα να δεχθούν πολύ εύκολα πληρωμές από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, παρέχοντάς τους μια σειρά από καινοτόμες υπηρεσίες, μέσα από ένα ευέλικτο api που κάνει τη ζωή εύκολη στους προγραμματιστές και στους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων. Την πλατφόρμα της Stripe χρησιμοποιούν εκατομμύρια επιχειρήσεις στον κόσμο, μεταξύ των οποίων νεοσύστατες startup αλλά και επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Google, η Amazon, η Uber και το Shopify.

Πάτρικ Κόλισον

O Πάτρικ Κόλισον είναι Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Stripe, μιας τεχνολογικής εταιρείας που παρέχει οικονομικές δομές στο διαδίκτυο. Έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι τη δυσκολία να στήσει κανείς μια ψηφιακή επιχείρηση, ο Πάτρικ και ο αδερφός του, Τζόν, ίδρυσαν τη Stripe το 2010. Ο στόχος τους ήταν να κάνουν τις ψηφιακές πληρωμές πιο απλές και εύκολες. Σήμερα η Stripe, εξυπηρετεί εκατομμύρια ψηφιακές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Πριν τη Stripe, ο Πάτρικ ήταν συνιδρυτής της Auctomatic, η οποία εξαγοράστηκε από την

Live Current Media έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων, το Μάρτιο του 2008. Το 2016 ανακηρύχθηκε Προεδρικός Πρεσβευτής για την Παγκόσμια Επιχειρηματικότητα από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Ιρλανδικής καταγωγής, ο Πάτρικ ζει στο Σαν Φρανσίσκο, έδρα της Stripe.

Τζον Κόλισον

Ο Τζον Κόλισον είναι Πρόεδρος και συνιδρυτής της Stripe, μιας τεχνολογικής εταιρείας που παρέχει οικονομικές δομές στο διαδίκτυο. O Τζον και ο αδερφός του, Πάτρικ Κόλισον, ίδρυσαν τη Stipe το 2010, ενώ ο πρώτος σπούδαζε Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Στόχος τους ήταν να κάνουν τις ψηφιακές πληρωμές πιο εύκολες και απλές, έχοντας βιώσει τις δυσκολίες αυτής της διαδικασίας, από πρώτο χέρι. Σήμερα η Stripe εξυπηρετεί εκατομμύρια ψηφιακές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Πριν τη Stripe, o Τζον ήταν συνιδρυτής της Auctomatic, η οποία εξαγοράστηκε από τη Live Current Media, το Μάρτιο του 2008, έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ιρλανδικής καταγωγής, ο Τζον ζει στο Σαν Φρανσίσκο, έδρα της Stripe.

Φέλιξ Χάμπερ

O Φέλιξ Χάμπερ, είναι Επικεφαλής της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (KAEMAA) για τη Stripe. Πριν ενταχθεί στην ομάδα της Stripe, ο Φέλιξ Χάμπερ εργαζόταν στη McKinsey & Company ως Engagement Manager, όπου και επέβλεπε ένα μεγάλο αριθμό τηλεπικοινωνιακών και τεχνολογικών έργων.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στη Google καθώς και ως CTO στη φωτογραφική κοινότητα. Ο Φέλιξ είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιστήμης και Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Stanford, στις ΗΠΑ.

Στις υπηρεσίες που ξεχωρίζουν περιλαμβάνεται η εξατομικευμένη εμπειρία Checkout με τις επιχειρήσεις μπορούν πλέον να προσαρμόσουν τη διαδικασία checkout, είτε αυτό πραγματοποιείται στις ιστοσελίδες τους είτε στις εφαρμογές τους αλλά και η υποστήριξη πολυνομισματικής τιμολόγησης με τις επιχειρήσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν και να δεχθούν πληρωμές ανά τον κόσμο, σε περισσότερα από 130 νομίσματα, με την Ελληνική επιχείρηση να λαμβάνει πάντα χρήματα σε ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η Stripe και στην ασφάλεια, με τα στοιχεία του πελάτη να αποστέλλεται αυτόματα στην εταιρεία και να φυλάσσεται σε ειδικές θυρίδες ασφαλείας που διαθέτει, χωρίς η επιχείρηση να χρειάζεται να διατηρεί το δικό της σύστημα ασφάλειας, το οποίο πρέπει να είναι σύμφωνο με τα πρότυπα ασφαλείας δεδομένων «Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

Την πλατφόρμα της Stripe χρησιμοποιούν εκατομμύρια επιχειρήσεις στον κόσμο, μεταξύ των οποίων νεοσύστατες startup αλλά και επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Google, η Amazon, η Uber και το Shopify

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η τιμολόγηση της Stripe ξεκινάει στο 1.4% +0.25% για κάθε χρέωση κάρτας στην Ελλάδα, χωρίς να περιλαμβάνει επιπρόσθετα έξοδα εγκατάστασης ή κρυφές χρεώσεις. Σε ότι αφορά τις απάτες, η εταιρεία αναφέρει ότι χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο μηχανισμό «που παρέχει ασυναγώνιστη προστασία σε θέματα ηλεκτρονικής απάτης και ψεύτικων συναλλαγών, τόσο στις ελληνικές επιχειρήσεις όσο και στους πελάτες τους».

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα μεγάλο κεφάλαιο σε επιχειρηματικό και τεχνολογικό ταλέντο και πιστεύουμε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα μπορούν να επεκταθούν παγκοσμίως» αναφέρει ο κ. Felix Huber, Επικεφαλής για την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική για τη Stripe. «H Stripe στοχεύει στην ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να εξάγουν τη δημιουργικότητά τους και την φιλοδοξία τους στον υπόλοιπο κόσμο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here