Γράφει η «ξενοδόχος»

  • «Είμαστε έτοιμοι να σας ταξιδέψουμε ξανά στους αγαπημένους σας προορισμούς στην Ευρώπη!»

Με το σύνθημα αυτό επανεκκινεί κι επισήμως τα ταξίδια στο εξωτερικό η Aegean, η οποία πάντως το φετινό καλοκαίρι δε θα φτάσει πάνω από το 50% του συνόλου του πτητικού της προγράμματος, σε σχέση με τα δεδομένα πρό Covid-19.

  • Ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας, η Aegean, συνολικά, σε όλο το δίκτυο και από όλες τις βάσεις της σε όλη τη χώρα, εκτιμά ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα εκτελούνται περίπου 1.000 πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες στα τέλη Αυγούστου θα φτάσουν τις 1.600.

Απευθυνόμενη στους πελάτες της εν όψει της επανεκκίνησης από σήμερα 15/6 των ταξιδιών στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, η εταιρεία επισημαίνει ότι

  • «Δεδομένης της κατάστασης που αλλάζει δυναμικά, αναγκαστήκαμε σε όλο αυτό το διάστημα να προσαρμόζουμε το πτητικό μας έργο σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.Σήμερα, καθώς τα ταξίδια εντός της Ευρώπης επιτρέπονται ξανά και αίρονται οι αυστηροί περιορισμοί, είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε πλέον να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και να συνδέσουμε ξανά την Ελλάδα με την Ευρώπη και την Ευρώπη με την Ελλάδα.
  • Από τις 15 Ιουνίου, αρχίζουμε να επαναφέρουμε επιπλέον προορισμούς στο πρόγραμμά μας, ενώ θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα να αυξάνουμε σταδιακά τις επιλογές»,

Για το θέμα της διασφάλισης του υγειονομικού, εκτός από τα εκτεταμένα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που έχει ήδη εφαρμόσει, ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας επισημαίνει ότι το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τους κανονισμούς κάθε χώρας σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου, διέλευσης και διαμονής.

«Για να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε με μεγαλύτερη σιγουριά το επόμενο ταξίδι σας, ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία των πρόσφατων περιορισμών που επιβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τις αφίξεις στην Ελλάδα, με ισχύ από τις 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου 2020».

Οι επιβάτες κατηγοριοποιούνται σε δύο ομάδες ανάλογα με την χώρα από την οποία έρχονται στην Ελλάδα:

  • Ομάδα Α: Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.
  • Ομάδα Β: Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Στους επιβάτες που φτάνουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από χώρα της Ομάδας Α, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι για COVID-19, κατά την άφιξή τους.

– Στους επιβάτες που φτάνουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από χώρα της Ομάδας Β, είτε με απευθείας πτήση είτε με πτήση μέσω χώρας της Ομάδας Α, θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά διαγνωστικοί έλεγχοι για COVID-19, κατά την άφιξή τους.

– Στους επιβάτες που φτάνουν στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά διαγνωστικοί έλεγχοι για COVID-19.

Σε όλους τους επιβάτες θα δίδεται κατά τη διάρκεια του Check in ή εν πτήσει, ένα Έντυπο Πληροφοριακών Στοιχείων Επιβατών, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν και να παραδώσουν στις Aρχές, κατά την άφιξή τους.

Οι επιβάτες που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19, είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 24 ώρες σε αυτοπεριορισμό στη διεύθυνση που θα δηλώσουν, μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι επιβάτες με πτήσεις ανταπόκρισης μέσω Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για Covid-19 σε αυτά τα αεροδρόμια. Ωστόσο, θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον τελικό τους προορισμό όπου και θα τίθενται σε αυτοπεριορισμό μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγνωστικού ελέγχου.

  • Επιπλέον, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η απαγόρευση πτήσεων από/προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, παρατείνεται έως και 29.06.2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here