Η HSBC προβλέπει περαιτέρω… ράλι χρυσού για μεγάλο διάστημα και ακόμα και το 2021 όταν η παγκόσμια οικονομία μπει σε φάση ανάκαμψης.

Όπως σημειώνει, οι τιμές του χρυσού, οι οποίες είχαν ήδη αυξηθεί πολύ πριν από την εμφάνιση του COVID-19, επωφελούνται περαιτέρω από τη ζήτηση των επενδυτών λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία.

Ο χρυσός επωφελείται τόσο από τις εκτεταμένες αγορές θεσμικών επενδυτών όσο και από τις αγορές ιδιωτών, καθώς οι επενδυτές κυνηγούν το πολύτιμο μέταλλο λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών που έχει ως asset.

Οι αβεβαιότητες στο υγειονομικό, το χρηματοπιστωτικό και το οικονομικό μέτωπο που δημιουργούνται από την πανδημία COVID-19 και οι συνέπειές τους είναι πιθανό να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το ράλι του χρυσού το επόμενο διάστημα αλλά και το 2021, όπως εκτιμά η βρετανική τράπεζα.

Ακόμα και όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει από την επόμενη χρονιά, ο χρυσός θα συνεχίσει -έστω και με λιγότερους έντονους ρυθμούς σε σχέση με φέτος- να προσελκύει τους επενδυτές, ενώ οι γεωπολιτικοί και εμπορικοί κίνδυνοι υποστηρίζουν επίσης τη συνέχιση του ράλι στην τιμή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here