Λίγο πριν εκπνεύσει η διορία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση της Creta Farms, η κατάσταση στην κρητική αλλαντοβιομηχανία βγαίνει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τον κ. Μ. Δομαζάκη, η σημερινή συνέλευση διεκόπη ενώ από την πλευρά του κ. Κ. Δομαζάκη εκφράζεται η άποψη ότι η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε και ψηφίσθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Αυτό όμως, όπως φαίνεται, είναι το λιγότερο, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπήρξε μέχρι και χειροδικία.  Η μια πλευρά κατηγορεί την άλλη για επίθεση.

Επίσημη ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της καταμέτρησης της ψηφοφορίας της Δευτέρας  μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει, παρά μόνο πληροφορίες που κάνουν λόγο πως ο κ. Μ. Δομαζάκης συγκέντρωσε την πλειοψηφία εκπροσώπησης των μετόχων. Όπως είναι εύλογο,  η πλευρά του Τ. Δομαζάκη, που εκτιμάται πως θα εκδώσει ανακοίνωση με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και για την αλλαγή της διοίκησης της εταιρείας, το αμφισβητεί.

Κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η αλλαγή της διοίκησης της Creta Farms, ζήτημα που απασχόλησε την  συνέλευση της Δευτέρας που έγινε η καταμέτρηση των ψήφων.

Τι επικαλούνται οι δυο πλευρές

Σύμφωνα με τον Τ. Δομαζάκη, η διοίκηση της Creta Farms απέκρυψε έγγραφο μετόχου το οποίο μάλιστα είχε σταλεί μέσω θεματοφυλακής της HSBC και επικύρωσαν ουσιαστικά ανύπαρκτη εξουσιοδότηση προκειμένου να αλλοιώσουν τη σύνθεση διακοπείσας Γενικής Συνέλευσης της 23ης Σεπτεμβρίου 2019 ώστε να διατηρήσει παράνομα την πλειοψηφία του σώματος ο κ. Μ. Δομαζάκης.

Ο κ. Τάκης Δομαζάκης αναφέρει πως υπάρχει επιστολή της HSBC France που έχει σταλεί στην Creta Farms, σύμφωνα με την οποία “προκύπτει ότι η φερόμενη ως εκπροσωπούμενη μέτοχος δεν προτίθετο κατ’ ουδένα τρόπο να παρασταθεί σε γενική συνέλευση, η οποία θα επεκτείνονταν χρονικά πέραν της 04.09.2019.” Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος με χθεσινή του ανακοίνωση “στις 20.09.2019 απεστάλη από την HSBC στην εταιρεία ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ fax, το οποίο μάλιστα απεστάλη και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και παραδόθηκε και με υπηρεσία κούριερ στις 24/09, σύμφωνα με το οποίο η εξουσιοδοτούσα εταιρεία δήλωσε κατηγορηματικά ότι, όπως προκύπτει και από την εξουσιοδότησή της, δεν θα παρίστατο στη ΓΣ της 23.09.2019.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here