Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στα ταμπλό των ασιατικών χρηματιστηρίων με τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει πτώση 2,5%. Οι επενδυτές ανησυχούν -ύστερα από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ- προβαίνοντας σε ρευστοποιήσεις για ν’α αποκομίσουν κέρδη μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες επτά.

Ο κλάδος της τεχνολογίας παραμένει και σήμερα υπό πίεση με τον τίτλο της Tencent να σημειώνει βουτιά άνω του 4%.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 1% διολισθαίνοντας από τα υψηλά 2,5 εβδομάδων που σημείωσε χθες.

Απώλειες καταγράφουν και οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα, με τον δείκτη Shanghai Composite να χάνει 1,3% οδεύοντας για την πέμπτη διαδοχικά αρνητική συνεδρίαση. Ο δείκτης Shenzhen Composite σημειώνει μικρότερες απώλειες 0,4%. Στο επίκεντρο των πιέσεων είναι τραπεζικοί τίτλοι με την Industrial & Commercial Bank of China να σημειώνει βουτιά 3% και την Agricultural Bank of China να χάνει 3,6%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Οκτώβριο, με τις τιμές των τροφίμων να καταγράφουν αύξηση 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας διολισθαίνει 0,3%, ενώ οι δείκτες σε Ταΐβάν και Μαλαισία χάνουν 1,1% και 0,6%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε μικρές απώλειες 0,1%, ενώ ο NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία έκλεισε με άνοδο 0,4%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here