Στις 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση της ΛΑΜΨΑ. Ο όμιλος περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία:

  • Μεγάλη Βρετανία,
  • King George,
  • Sheraton Rhodes Resort,
  • Hyatt Regency Belgrade,
  • Mercure Belgrade Excelsior.

Σας διαβεβαιώ, από τώρα, πως θα είναι μία από τις γενικές συνελεύσεις που θα έχω τον άνθρωπο μου για να διαπιστώσει από κοντά εάν όντως υφίσταται διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο αδελφών, Πάνου και Θανάση Λασκαρίδη όσον αφορά στον επιχειρηματικό προσανατολισμό της ΛΑΜΨΑ (και όχι μόνο) ή στην συμμετοχή τους  στο μετοχικό κεφάλαιο της Aegean Airlines (συμμετέχουν με ένα συνολικό 17,12%).

Επίσης θα μάθουμε πως εξελίσσονται διάφορα επενδυτικά projects που μόνο στην διάρκεια του 2018 ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ.

  • Βέβαια τα σχεδόν μισά αφορούν στο shipping όπου δραστηριοποιείται κυρίως ο 71χρονος Πάνος Λασκαρίδης.
  • Τα υπόλοιπα κεφάλαια κατευθύνονται στην Ελλάδα με επενδύσεις κυρίως σε τουριστικό-ψυχαγωγικό τομέα, αρμοδιότητας του 66χρονου Θανάση Λασκαρίδη. Σημειωτέον, πως με το hoteling ασχολείται η Χλόη Λασκαρίδη, κόρη του Θανάση.

Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε απαντήσεις στην γενική συνέλευση για την συνεργασία με τον όμιλο Κόκκαλη, εάν και πως θα προχωρήσει το project της μεταφοράς του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι αλλά και άλλα σχέδια που φέρεται να είναι στα σκαριά.
Θα σας παρότρυνα να βάλετε ένα…κίτρινο αυτοκόλλητο στην πόρτα του ψυγείου σας με την ένδειξη Don’t Forget για την γενική συνέλευση μετόχων της Λάμψα στις 16 Ιουλίου (και αυτή μετά τις εκλογές, με την νέα κυβέρνηση).

Προεξοφλώ πως θα είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα διαδικασία που θα “βγάλει ειδήσεις”.
Για να επιμένω, προφανώς έχω κάνει τα…προκαταρκτικά ρεπορτάζ μου.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here