Το προηγούμενο ρεκόρ επιβατικής κίνησης ξεπερνά η αεροπορική εταιρεία Aegean του Ευτύχη Βασιλάκη, καταγράφοντας αύξηση 7% για όλη τη διάρκεια του 2019.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,η εταιρεία το προηγούμενο έτος μετέφερε 14,99 εκατ. επιβάτες, αριθμός κατά 1 εκατ. μεγαλύτερος συγκριτικά με το 2018.

Πού οφείλεται η άνοδος

Η άνοδος αυτή αποδίδεται κυρίως στην επέκταση του δικτύου εξωτερικού με 8,7 εκατ. επιβάτες (11% αύξηση).

Η αύξηση αυτή συντελέστηκε, τόσο από τη βάση της Αθήνας (+11%), που αποτελεί τον κύριο κόμβο του δικτύου όσο και από τις βάσεις της περιφέρειας – Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Καλαμάτα (+8%) – όπου σημειώνουν αύξηση, σημαντικά μεγαλύτερη από τη γενική τάση της χώρας, η οποία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Θετικό πρόσημο κατέγραψε και η κίνηση στο εσωτερικό, ενώ ο συντελεστής πληρότητας βελτιώθηκε κατά σχεδόν 1 ποσοστιαία μονάδα βάσης και από 83,9% το 2018 ανήλθε σε 84,8% το 2019.


* Σύνολο χιλιομετρικών επιβατών προγραμματισμένων πτήσεων προς χιλιομετρικές θέσεις.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN ανέφερε σχετικά: Πετύχαμε 11% ανάπτυξη στην κίνηση εξωτερικού και 7% συνολικά, πετώντας περισσότερο κυρίως στις αρχές και το τέλος της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην προσφορά αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών, γιατί αυτό είναι το απαραίτητο διπλό στοίχημα για βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό και τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ